Ar Covid-19 inficējies un slimnīcā nogādāts arī ārsts Anatolijs Danilāns

Gastroenterologs, profesors Anatolijs Danilāns (77), visticamāk, darbavietā inficējies ar jauno koronavīrusu Covid-19. Viņš jau pirms 13 dienām ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādi nogādāts ārstēties Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā, portālam Jauns.lv apliecina profesora sieva Irēna Danilāne.

Inficēšanās, visticamāk, notikusi profesora darba vietā (Foto: Mārtiņš Ziders)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Inficēšanās, visticamāk, notikusi profesora darba vietā (Foto: Mārtiņš Ziders)

Diemžēl šos Ziemassvētkus dakterim Danilānam nāksies pavadīt slimnīcā, jo pašsajūta un kopējais veselības stāvoklis vēl nav gana labs, informē ārsta ģimene. “Viņam aizvien ir liels nespēks, nav ēstgribas, un brīžiem arī stipri paaugstināta ķermeņa temperatūra. Pārsvarā tā paaugstinās tad, kad aizmiegot, nokrīt skābekļa maska,” stāsta Danilāna kundze, uzsverot, ka galvenais ir tas, ka Anatolijs turas ļoti braši, telefoniski īsās sarunās, cik nu ļauj pašsajūta, sazinās ar tuviniekiem. “Viņš nav reanimācijā, un dzīvībai briesmas nedraud – tas ir svarīgākais!”

Kā uzskata profesora kundze, Anatolijs Danilāns, visticamāk, ar Covid-19 infocējies savā darbavietā, no kāda no pacientiem. “Lai gan vizītēs viņš lietoja sejas aizsargmasku, diemžēl tā viņu no saslimšanas nepasargāja. Citu versiju par inficēšanās avotiem jau nav – Anatolijs vispār nebrauca sabiedriskajā transportā, tāpat arī uz veikaliem iepirkties nekad nedevās,” atklāj Irēna Danilāne.

No portāla: www.jauns.lv

Reklāma
Reklāma

Saistītie raksti