Rīgas Dzemdību namā ģimenes dzemdības neliegs, bet maina pacientu uzņemšanas kārtību

Lai ierobežotu infekciju izplatību, taču nemazinātu Dzemdību namā sniegto pakalpojumu apjomu – piemēram, ģimenes dzemdības, Rīgas Dzemdību namā mainīta pacientu hospitalizācijas kārtība.

FOTO: Shutterstock.com

Pacientes ar apstiprinātu COVID-19 infekciju, pacientes, kuras atrodas pašizolācijā vai kurām ir izteikta akūtas respiratorās vīrusu infekcijas simptomātika un nevar tikt izslēgta COVID-19 infekcija, piemēram, sauss klepus un temperatūra virs 38 C, tiek ievietotas Infekciju izolatorā.

Infekciju izolatorā  pacientes atrodas visu uzturēšanās laiku – no bērniņa piedzimšanas līdz izrakstam. Atbalsta personu klātbūtne dzemdībās infekciju izolatorā ievietotajām pacientēm nav atļauta. 

Savukārt dzemdētājas bez vai ar vieglām saaukstēšanās pazīmēm un normālu ķermeņa temperatūru dodas uz Dzemdību centru.


 

Atbalsta personu klātbūtne dzemdībās infekciju izolatorā ievietotajām pacientēm nav atļauta. 

Dzemdību centrā joprojām notiek gan ģimenes dzemdības, gan ūdensdzemdības. Atbalsta persona kopā ar jauno māmiņu drīkst atrasties arī pēcdzemdību periodā, ja paciente uzturas ģimenes palātā. Uzturēšanās laikā pavadošā persona nedrīkst atstāt Dzemdību nama telpas; to izdarot, pavadošai personai tiek piemērots apmeklētāja statuss un atpakaļ stacionārā tā ielaista netiek.

Reklāma
Reklāma

Pacientu apmeklējumi nav atļauti ne pie pacientēm pēcdzemdību palātās, ne izolatorā esošajām pacientēm. Pacientēm domātos sūtījumus var atstāt Dzemdību nama foajē pie drošības dienesta.

Atrodoties Dzemdību nama koplietošanas telpās, gan pacientēm, gan pavadošajām personām jālieto sejas maska un jāievēro droša distance. Dzemdību procesā sejas maska jālieto tikai atbalsta personai.

Ambulatorie un Dienas stacionāra pakalpojumi, kā arī Ģimenes skolas nodarbības notiek saskaņā ar iepriekšēju pierakstu, ievērojot epidemioloģiskās drošības nosacījumus.

Mainoties epidemioloģiskajai situācijai, kā arī ievērojot Slimību profilakses un kontroles centra un Veselības ministrijas norādes, Dzemdību nama iekšējos noteikumos var tikt ieviestas izmaiņas, par kurām pacienti nekavējoties tiks informēti Dzemdību nama mājas lapā un Dzemdību nama Facebook profilā.