No ārvalstīm ieceļojušajiem samazina pašizolācijas termiņu līdz desmit dienām

Ministru kabinets otrdien atbalstīja Veselības ministrijas  priekšlikumu no ārzemēm ieceļojušajiem samazināt pašizolācijas termiņu no 14 uz desmit dienām, vienlaikus gan nosakot dažus izņēmumus.

FOTO: Shutterstock.com

Ministri otrdien skatīja grozījums noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai".

Valdības sēdē veselības ministre Ilze Viņķele informēja, ka gadījumā, ja cilvēks bijis ceļojumā ārpus Latvijas, tad viņam, atgriežoties Latvijā, būtu jāievēro desmit dienu pašizolācija, nevis 14 dienu pašizolācija.

Vienlaikus 14 dienu pašizolācijas prasība joprojām attieksies uz tām personām, kuras ir kontaktējušās ar Covid-19 inficēto.

Tāpat 14 dienu pašizolācijas prasība turpmāk attieksies uz to profesiju pārstāvjiem, kuru darbs ir saistīts ar cilvēkiem, piemēram, mediķiem, izglītības darbiniekiem un sociālās aprūpes darbiniekiem.

Reklāma
Reklāma

Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs valdību informēja par pētījumiem, kas liecina, ka ieceļotājiem no ārvalstīm var piemērot desmit dienu pašizolācijas prasību.

Valdība arī atbalstīja VM piedāvātos grozījumu noteikumos, kas paredz kārtību, kā jārīkojas mācību iestādei gadījumā, ja karantīnā jāsūta visa klase vai plašāks apmācāmo loks.