Ar 14 piepildītām skolas somām, apģērbu un apavu sagādi internātskolām noslēdzas akcija “Palīdzēsim sagatavoties skolai kopā!”

No 18. augusta līdz 6. septembrim iepirkšanās un izklaides centrs “Akropole” kopā ar sadarbības partneriem — biedrību “Palīdzēsim viens otram”, uzņēmumiem “Eco Baltia vide” un “Latvijas Zaļais punkts” — īstenoja labdarības akciju “Palīdzēsim sagatavoties skolai kopā!”. Labdarības akcijas tika īstenota, lai atbalstītu ģimenes visā Latvijā, kurām dažādu iemeslu dēļ nav iespējams skolas piederumus sagādāt pašām vai kuras var to izdarīt tikai daļēji. Patiecoties ziedotāju atbalstam, ģimenēm dažādās Latvijas vietās nogādātas 14 skolas somas, bagātīgs daudzums kancelejas preču un penāļu, kā arī sarūpēti daudz apģērbu un apavu, kas nodoti internātskolām Latgalē un Cesvainē. 

Publicitātes foto      Palīdzēsim viens otram komanda jau sešus gadus palīdz ģimenēm krīzes situācijās, un tieši šogad atbalsts bija nepieciešams lielākam skaitam ģimeņu, kā ierasts

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto "Palīdzēsim viens otram" komanda jau sešus gadus palīdz ģimenēm krīzes situācijās, un tieši šogad atbalsts bija nepieciešams lielākam skaitam ģimeņu, kā ierasts

“Iepirkšanās un izklaides centram “Akropole” šī akcija izvērtās par sirsnīgu iniciatīvu. Šogad skaudrā situācijā nonākušas daudzas Latvijas ģimenes, kur kāds vai abi no vecākiem zaudējuši darbu vai finansiālas grūtības radījuši citi apstākļi. Gatavošanās skolai ir aizraujošs laiks, tādēļ vēlējāmies, lai iespējami lielākam skaitam bērnu jaunā mācību gada  uzsākšana nesagādātu raizes. No sirds pateicamies tiem iedzīvotājiem, kas ziedoja skolas preces, apģērbu un apavus mūsu ziedojumu kastēs — kopīgiem spēkiem esam palīdzējuši tiem, kam tas nepieciešams visvairāk,” norāda iepirkšanās un izklaides centra “Akropole” vadītāja Zane Kaktiņa.

Akcijas “Palīdzēsim sagatavoties skolai kopā!” laikā tika saziedotas 14 skolas somas, kas tika piepildītas ar kancelejas precēm un nogādātas ģimenēm Rīgā, Talsos, Cesvainē, Jēkabpils, Tukuma un Rēzeknes novadā. Tieši kancelejas preces akcijā tika saziedotas ievērojami daudz un palīdzēja piepildīt arī privāto ziedotāju, kas individuāli vērsās pie biedrības “Palīdzēsim viens otram”, sarūpētās skolas somas. Savukārt lielākā daļa apģērbu un apavu nosūtīti uz internātskolām Latgalē un Cesvainē, jo šajās skolās mācās bērni no ļoti trūcīgām ģimenēm.

“"Palīdzēsim viens otram" komanda jau sešus gadus palīdz ģimenēm krīzes situācijās, un tieši šogad atbalsts bija nepieciešams lielākam skaitam ģimeņu, kā ierasts. Esam ļoti pateicīgi “Akropolei” par akcijas īstenošanu un iedzīvotājiem par atbalstu — sasummējot ziedojumu kastēs ievietoto ar privāto ziedotāju sagādāto, esam palīdzējuši visiem bērniem no mūsu skolas somu saraksta! Turklāt akcijas norise ļāva par mūsu biedrību uzzināt aizvien vairāk cilvēkiem, kas sarūpēja ģimenēm mēbeles un citas noderīgas lietas. Akcija noteikti ir izdevusies un priecāsimies, ja tā kļūs par tradīciju arī turpmākajos gados,” stāsta “Palīdzēsim viens otram” valdes locekle un projektu koordinatore Linda Novicka.

Reklāma
Reklāma

Piecu bērnu mamma Kristīne: “Parasti preces skolai varam sagādāt pašu spēkiem, bet šogad nonācām bezizejas situācijā, tādēļ vērsāmies pēc palīdzības."

Lielāko daļu ziedojumu ģimenēm nogādāja “Palīdzēsim viens otram” brīvprātīgie, paciņas aizvedot paši vai nosūtot, izmantojot Omniva pakomātus. Tomēr piecu bērnu ģimenei Rīgā ar kancelejas precēm piepildītās skolas somas, apģērbus un apavus dažādām sezonām “Akropoles” administrācija nogādāja personīgi. Kā stāsta piecu bērnu mamma Kristīne: “Parasti preces skolai varam sagādāt pašu spēkiem, bet šogad nonācām bezizejas situācijā, tādēļ vērsāmies pēc palīdzības. Gan es pati, gan galvenokārt bērni ir laimīgi, ka skolai viss nepieciešamais ir sagādāts un vairs nav jāuztraucas par to, kā atrast piederumus jaunajam mācību gadam.” 

Ar saviem ziedojumiem iedzīvotāji var turpināt atbalstīt trūcīgas ģimenes visu cauru gadu — tādi ziedojumi kā pārtika, sadzīves preces, apģērbi, apavi, mēbeles cilvēkiem visā Latvijā ir nepieciešami vienmēr. Turklāt pēc akcijas noslēguma pie “Akropoles” B ieejas iedzīvotājiem pieejams konteiners, kurā iespējams nodot lietotus, bet vēl lietojamus apģērbus, apavus un tekstilmateriālus, kas tiks nodoti otrreizējai pārstrādei.