Turcijas kūrortos beigsies zviedru galdu izēšanās laikmets

Par izēšanos pie zviedru galda atpūtniekiem Turcijā būs jāaizmirst – epidemioloģiskās drošības labad pēc viesnīcu atvēršanas šīs gastronomiskās izpriecas vairs nebūs, raksta "Kas Jauns Avīze". 

Ēšanas prieki kūrortā Turcijā, Antaljā – par tādu izklaidi pagaidām jāaizmirst.

FOTO: Shutterstock.com

Ēšanas prieki kūrortā Turcijā, Antaljā – par tādu izklaidi pagaidām jāaizmirst.

Turcijas kultūras un tūrisma ministrs Mehmets Ersojs parakstījis jaunus noteikumus viesnīcām, kas stāsies spēkā pēc iekšējā tūrisma atjaunošanas maija beigās, vēsta laikraksts "A Haber". Paredzams, ka zviedru galdu aizstās kompleksā ēdienkarte.

Pirmās atvērsies viesnīcas, kuras oficiāli būs sertificētas kā brīvas no koronavīrusa. Sākumā tās viesu uzņemšanai izmantos tikai pusi numuru, restorānos būs jānodrošina distance starp viesiem, pludmalēs būs divreiz mazāk zviļņu. Dažas viesnīcas varēs piedāvāt atsevišķus bungalo ģimenēm un rezervēt tām zviļņus pludmalē vai pie baseina.

Sākumā tās viesu uzņemšanai izmantos tikai pusi numuru, restorānos būs jānodrošina distance starp viesiem, pludmalēs būs divreiz mazāk zviļņu.

Apkalpojošam personālam pirms darbadienas būs jārēķinās ar medicīnisko apskati, jāstrādā cimdos un maskās, noteiktos gadījumos pat aizsargtērpos. Jaunā kārtība attieksies arī uz jahtu izbraukumiem, un pasažieru vietu būs mazāk, lai nodrošinātu distanci.

“Mēs gatavojamies iekšējā tūrisma atjaunošanai jau 15. maijā. Domāju, populārākie objekti būs apartamenti un butiku veida viesnīcas. Jāpiebilst, ka izmitināšanas cenas var augt,” teic Ulas, Egejas jūras piekrastes pilsētas, mērs Ismails Akajs.

Reklāma
Reklāma

Ārzemju tūristu uzņemšanu Turcija cer sākt augusta beigās. Gaidāms, ka lidmašīnās vidējos sēdekļus atstās brīvus.

 

Avots: Jauns.lv, "Kas Jauns Avīze"