"Bibliotēka" un Rūta Dvinska aicina ģimenes piedalīties video konkursā par grāmatām

Kas ir grāmata? Lasīšanas veicināšanas projekts “Bibliotēka” divu gadu laikā ir uzdevis šo jautājumu daudziem, un ir saņēmis dažādas atbildes no gudriem un dzīves pieredzējušiem cilvēkiem. Bet ko par grāmatām domā bērni?

Mainās paaudzes, bet nemainīgas ir ģimenes tradīcijas un vērtības, tostarp, grāmatu lasīšanas prieks.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mainās paaudzes, bet nemainīgas ir ģimenes tradīcijas un vērtības, tostarp, grāmatu lasīšanas prieks.

“Bibliotēka” un divu meitu māmiņa, TV raidījumu vadītāja Rūta Dvinska, vēlas to noskaidrot un aicina ģimenes ar bērniem piedalīties konkursā – līdz 15. maijam iesūtīt video, kurā bērni atbild uz jautājumiem par grāmatām.

"Vienas no manām jaukākajām bērnības atmiņām ir par to, kā mana vecmāmiņa man lasa pasaku par piparkūku vīriņu, kamēr es sēžu viņai klēpī un pētu krāsainos grāmatas attēlus. Tagad šo pašu pasaku manām meitām lasa viņu vecmāmiņa. Un es redzu, kā mainās paaudzes, bet nemainīgas ir ģimenes tradīcijas un vērtības, tostarp, grāmatu lasīšanas prieks," saka Rūta Dvinska. 
 

Grāmatām ir ļoti liela nozīmē bērnu dzīvēs – sākot ar ilustratīvām grāmatām, kas palīdz iepazīt pasauli, turpinot ar ābeci pirmajām lasītprasmēm un pasaku grāmatām pirms miega. Bet ko bērniem patiesībā nozīmē grāmatas? Kā bērni atbild uz tik vienkāršiem jautājumiem kā:

    1) Kas ir grāmata? 
    2) Ko var izlasīt grāmatās? 
    3) Kāpēc cilvēki lasa grāmatas? 
    4) Kādas grāmatas Tev patīk vislabāk? 
    5) Kas ir pats foršākais, ko Tu esi izlasījis/atradis grāmatā?

Noskaidrosim to! Lai piedalītos konkursā, kādam no ģimenes pieaugušajiem ir jāuzņem un konkursam jāiesūta video horizontālā formātā, kurā viens vai vairāki bērni pirmsskolas vai skolas vecumā atbild uz augstāk minētajiem jautājumiem.

No iesūtītajām bērnu atbildēm tiks veidoti video sižeti, kas tiks publicētas projekta “Bibliotēka” sociālajos tīklos un no kuriem mēs ikviens varēs uzzināt mūsu jaunākās paaudzes domas par literatūras pasauli. Divi video, kurus žūrija atzīs kā labākos, saņems 100 EUR un 50 EUR dāvanu karti grāmatnīcās “Jānis Roze”. 

Video konkursam jāiesniedz līdz 2020. gada 15. maijam, sūtot to uz e-pastu biblioteka@bib.eu ar norādi “Konkursam”. Konkursa nolikumu un visus dalības nosacījumus iespējams lasīt šeit.

Konkursa rezultāti tiks paziņoti 2020. gada 1. jūnijā. Rezultāti tiks publicēti lasīšanas veicināšanas projekta “Bibliotēka” mājas lapā http://www.manabiblioteka.lv/ un projekta sociālo tīklu profilos un citos komunikācijas kanālos, kā arī uzvarētājiem personīgi.

Projekts “Bibliotēka” ir latviešu literatūras mecenāta “Baltic International Bank” iniciēts sociāls projekts ar mērķi veicināt lasīšanu un rakstniecību Latvijā. Iniciatīva “Bibliotēka” aicina atklāt sabiedrībai stāstus par literatūras nozīmi cilvēku dzīvēs, stāstus par personīgajām bibliotēkām, to saturu, kā arī emocionālo un profesionālo vērtību. Vairāk informācijas projekta “Bibliotēka” mājas lapā: www.manabiblioteka.lv un sociālo tīklu profilos Instagram, Facebook un Twitter.

Reklāma
Reklāma