Ņemot vērā reakciju uz Covid-19 ieviestajiem ierobežojumiem, cilvēkus var iedalīt trīs grupās

Ņemot vērā reakciju uz Covid-19 ieviestajiem ierobežojumiem, cilvēkus var iedalīt trīs grupās: piekritēji, cietēji un protestētāji, tā secināts Lielbritānijas Londonas Karaļa koledžas veiktā analīzē, ziņo SkyNews.

No visām grupām piekritēji arī vismazāk saskārušies ar finanšu problēmām Covid-19 noteikto ierobežojumu dēļ.

FOTO: Shutterstock.com

No visām grupām "piekritēji" arī vismazāk saskārušies ar finanšu problēmām Covid-19 noteikto ierobežojumu dēļ.

Teju puse - 48% - respondentu pieskaitīti pie "piekritējiem" , mazliet mazāks skaits - 44 % - pie "cietējiem", bet gandrīz desmitā daļa - 9% - pie "protestētājiem". 

 

"Piekritēju" grupu visvairāk pārstāvējuši cilvēki vecumā no 55 līdz 75 gadiem. Šīs grupas piederīgie norādījuši, ka pilnībā uzticas valdības lēmumiem un uzskata, ka tā rīkojas pareizi. No visām grupām "piekritēji" arī vismazāk saskārušies ar finanšu problēmām Covid-19 noteikto ierobežojumu dēļ.

 

"Cietēju" grupas piederīgie norādījuši, ka jūtas noraizējušies, depresīvi un viņus mokot bezmiegs. Zīmīgi, ka teju visi - 93% - šīs grupas piederīgie norādījuši, ka pilnībā ievēro visus ieviestos ierobežojumus. Lielākā daļa šīs grupas piederīgo bijušas sievietes.

"Cietēju" grupas piederīgie norādījuši, ka jūtas noraizējušies, depresīvi un viņus mokot bezmiegs. 

Noskaidrots arī, ka valdības noteiktajiem ierobežojumiem visvairāk pretojas jaunieši. Viņuprāt, sabiedrība pārāk daudz uztraucoties par jauno koronavīrusu. No visiem aptaujātajiem “pretošanās” piederīgajiem puse tomēr norādījusi, ka cenšoties ievērot noteiktos ierobežojumus. Šī grupa arī visoptimistiskāk raugās uz ekonomikas atlabšanu.

Kopumā Lielbritānijā tika aptaujāti 2250 respondentu. 

Reklāma
Reklāma

 

 

Aizsardzības pasākumus Lielbritānijas valdība izziņoja 23. martā. 

Lielbritānija gūst panākumus cīņā ar jauno koronavīrusu, bet cilvēkiem jāturpina sociālā distancēšanās, lai izvairītos no epidēmijas otrās kulminācijas, pirmdien norādīja Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons.

Savā pirmajā paziņojumā medijiem kopš atgriešanās darbā pēc Covid-19 pārslimošanas Džonsons aicināja sabiedrību "neaizmest prom visus pūliņus un upurus" un neriskēt ar otro kulmināciju, par agru atsakoties no ierobežojumiem, kas noteikti cīņā ar pandēmiju.

 

Avots: Jauns.lv