Ilgstošai elpināšanai Austrumu slimnīcā izmanto atvieglotu metodi

Tiem, kuri vairs nespēj elpot paši, Rīgas Austrumu slimnīcas mediķi stāvokli atvieglo ar īpašu metodi. Elpināšana notiek nevis caur rīklē ievietotu cauruli, bet pa nelielu atveri kaklā, muti atstājot brīvu, skaidro LTV raidījums "Panorāma".

Caurulītes ievietošanai nepieciešams bronhoskops un ar adatas dūrienu trahejā, dūriena vietu paplašinot, ievada pašu caurulīti. Ekrānuzņēmums no video.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Caurulītes ievietošanai nepieciešams bronhoskops un ar adatas dūrienu trahejā, dūriena vietu paplašinot, ievada pašu caurulīti. Ekrānuzņēmums no video.

Ārsti Ainārs Zariņš un Oļegs Šuba skaidro, ka pacienta elpināšana, ievadot viņam kaklā caurulīti un izmantojot daudz saudzīgāku metodi, atšķiras.
Klasiskā metode, kad pacientam uzsāk plaušu ventilāciju, elpceļos ievieto cauruli.
Saudzīgākas metodes caurulīte pati par sevi ir mazāka un rada arī mazāk problēmu.
Tā rada mazāku diskomfortu, to var lietot ilgstoši, pie tā visa ir brīva mute, ja pacients nāk pie samaņas un var pats ēst, caurulīte netraucē.
Caurulītes ievietošanai nepieciešams bronhoskops un ar adatas dūrienu trahejā, dūriena vietu paplašinot, ievada pašu caurulīti. Pacientam ir mazāks asiņošanas risks un nav nepieciešams viņu visu laiku turēt mākslīgā miegā.

“Šo pieredzi, kas tika gūta iepriekšējos gados, varam izmantot Covid-19 pacientiem, diviem, kas ir pie mums,” stāstīja Toksikoloģijas un sepses klīnikas vadītājs Oļegs Šuba.
Mediķi atzīst, ka ārstēt Covid-19 pozitīvus pacientus ir fiziski smagi. Traucē dubultā aizsardzība, sejas vairogs, respirators.

Diemžēl tikai no Covid-19 var aiziet bojā. To apliecina vēl viena pacienta nāve. Mirušais piecdesmitgadnieks neslimoja ar kādu hronisku slimību. Viņš vienkārši saslima ar Covid-19.

Reklāma
Reklāma

Avots: www.lsm.lv