Beļģijā no vīrusa mirst 12 gadus veca meitene

12 gadus veca meitene kļuvusi par Covid-19 visjaunāko upuri Eiropā. Viņas nāvi apstiprinājusi vīrusa krīzes vadības grupa Beļģijā.

FOTO: Shutterstock.com

Meitene ir no Flandijas pilsētas Ģentes. Viņai trīs dienas bijis drudzis, palicis sliktāk, nogādāta slimnīcā un drīz pēc tam viņa arī nomirusi. Informācija, ka viņai būtu bijušās kādas slimības vai slikta veselība – nav.

"Viņas stāvoklis pēkšņi strauji pasliktinājās pēc trim drudža dienām. Notikušais mūs dziļi skumdina kā vecākus un cilvēkus. Mēs izsakām  sirsnīgu līdzjūtību vecākiem, ģimenei un draugiem. Tas mums atgādina, ka komplikācijas var rasties jebkura vecuma cilvēki, sākot no 10 gadiem līdz senioriem. Ir svarīgi pieminēt, ka šis ir izņēmums, ka tā notiek ar jauniešiem. Tas nav bieži. Mēs nezinām, kāpēc dažreiz viss notiek nepareizi. Ir svarīgi, lai mēs izmeklētu katru gadījumu," teicis Ģentes mērs Stīvens Vangučts (Steven Van Gucht).
 

Lasi arī: Ārzemēs no Covid - 19 miris bērns. Latvijas infektoloģe iesaka katru gadījumu tomēr vērtēt individuāli 
 

Reklāma
Reklāma

Tik jauni cilvēki nav daudz starp vīrusa nāves gadījumiem. Iepriekš, svētdien, 29. martā, nomira 14 gadīgs sportisks zēns Portugālē. Viņam gan bija psoriāze, kas ir ādas slīmība un var ietekmēt imūno sistēmu. Pirms viņa bija 16 gadus veca franču meitene, kas dzīvo netālu no Parīzes – Džūlija. Viņai bija laba veselība un viņa bija slimojusi ar vīrusu nepilnu nedēļu.
 

Visu ziņu var izlasīt portālā LSM.lv