Tas jāzina: noderīgas satura vietnes skolēnu mācībām

Tuvojoties attālinātajam mācību procesam, daudzus vecākus satrauc praktiskā puse, kā tieši tiks organizētas mācības un kādi mācību rīki un vietnes varētu tikt izmantoti.

Ir pieejamas daudz satura vietnes, kurās smelties zināšanās

FOTO: Shutterstock.com

Ir pieejamas daudz satura vietnes, kurās smelties zināšanās

Kamēr skolas vēl tikai gatavojas un sastāda mācību plānus, esam apkopojuši vietnes un rīkus, kuri varētu būt noderīgi skolēniem un vecākiem mācību procesā. Iepazīstieties laikus!

 

Soma.lv – mācību grāmatas digitālā formā
Apgāda "Lielvārds" vietne, kurā pieejams "Lielvārds" radītais mācību saturs - mācību grāmatas. Lieliska vietne, kur patstāvīgi apgūst priekšmetus, ja nav pieejamas mācību grāmatas (aizmirsušās skolā vai ja bērns devies prom no mājām, piemēram, uz laukiem). Ja bērns apgūst mācības pēc Lielvārds grāmatām, tās pieejamas šeit digitāli. Tomēr, ja bērns mācās pēc citas izdevniecības grāmatām, kontroldarbiem un ieskaitēm iespējams gatavoties arī pēc šīm grāmatām, jo mācību viela neatšķiras.
Ikviens Latvijas skolotājs, skolēns un vecāks bez maksas ar E-klase vai MyKoob lietotāja datiem līdz 14. aprīlim var piekļūt visiem digitālā mācību satura platformas resursiem.

 

Uzdevumi.lv – gan uzdevumu pildīšanai, gan mācību vielas apguvei
Vietne skolotājiem, skolēniem un vecākiem, kur iespējams gan apgūt mācību vielu, gan trenēties uzvedumu pildīšanā un pārbaudīt skolēnu zināšanas. Skolotāji var veidot pārbaudes darbus, mājas darbus, bet skolēni labi vingrināties konkrētās tēmas apguvei, mācoties teoriju un pildot uzdevumus. Katram uzdevumam ir pieejami risinājuma soļi, lai skolēns varētu patstāvīgi apgūt mācību vielu un mācīties no savām kļūdām. Skolotājiem vietne kalpo gan kā satura platforma ar daudziem uzdevumiem, gan var kalpot kā rīks, kur skolotāji paši ievieto savu saturu un veido mājas darbus un testus mācību priekšmetos, kuri vietnē nav pieejami (piemēram, franču valoda, sports).
Kā sarunā ar Mammāmuntētiem.lv pastāstīja Uzdevumi.lv direktors Edgars Škutāns, Latvijas skolas jau 11 gadus izmanto digitālo vietni mācību procesam. Šā gada februārī vietnē tika izveidoti 20 000 mājas darbu, bet to lieto ap 16 000 skolotāju no visas Latvijas. Reģistrācija vietnes pamata funkciju veikšanai ir bez maksas.

Uzdevumi.lv direktors Edgars Škutāns: Šā gada februārī vietnē tika izveidoti 20 000 mājas darbu, bet to lieto ap 16 000 skolotāju no visas Latvijas.

 

Māconis plašs dažādu materiālu klāsts
Zvaigzne ABC digitālo mācību materiālu krātuve Māconis, kur pieejami dažādi mācību materiāli - arī interaktīvie, kur iespējams pārbaudīt savas zināšanas un uzreiz gūt atgriezenisko saiti. Plašs materiālu klāsts, kuru iespējams meklēt pēc kategorijām. 
Vietne līdz 2020. gada 30. jūnijam ir atvērta lietošanai bezmaksas, tajā nepieciešams reģistrēties. Noderīgāks varētu būt vecākiem, lai nodrošinātu bērniem iespēju nostiprināt kādas zināšanas vai vienkārši aizpildīt bērna laiku ar noderīgu nodarbošanos. Piemēram, vecāki var izdrukāt dažādas darba lapas.

 

Fizmix.lv
Vietne saistošai fizikas apgūšanai. Video, tēmu izklāsts, eksperimentu apraksti, testi. Lietojama bez maksas, no 13 gadu vecuma. 

 

Satrtit.lv
Vietne datorikas apgūšanai - datorikas nodarbības 1.-9.klašu skolotājiem un skolēniem.

Reklāma
Reklāma

 

LSM Bērnistaba – materiāli pašiem mazākajiem
Vietne, kas varētu būt noderīga mazāko bērnu nodarbināšanai un izglītošanai aizraujošā veidā. Multfilmas, krāsošanas uzdevumi, spēles lasītprasmes un skaitīšanas attīstīšanai.

 

Pasakas.net – vieta pasakām
Vietne, kur iespējams ne tikai klausīties pasakas, bet arī smelties citus resursus – mīklas bērniem, krāsojamo lapu failus.

 

LTV7 rīta programma
No nākamās pirmdienas, 23.marta, LTV7 rīta bloks no plkst. 6.30 līdz 11.00 tiks pielāgots bērniem un jauniešiem. Katrā laika joslā būs savai vecuma grupai atbilstošs raidījums, kuriem skolotāji varēs pakārtot stundas. Skolotāji ir aicināti izmantot LTV7 programmas resursus un lietot šo platformu, iekļaujot uzdevumus ar šeit lietotajiem raidījumiem (Piemēram, raidījumi Literatūre, Atslēgas, Kas te? Es te!) Šis ir labs veids, kā nodrošināt starppriekšmetu saites.

No 23.marta LTV7 rīta bloks no plkst. 6.30 līdz 11.00 tiks pielāgots bērniem un jauniešiem. Skolotāji ir aicināti izmantot LTV7 programmas resursus un lietot šo platformu, iekļaujot uzdevumus ar šeit lietotajiem raidījumiem 

 

Khan Academy – mācību saturs angļu valodā
Rīks, kur bez maksas pieejams mācību saturs no 1. līdz 12. klasei. Jāņem vērā, ka tas nav Latvijā radīts produkts, tāpēc tas ne vienmēr mācību satura ziņā saskanēs ar izglītības programmu, taču tas var kalpot kā papildus vietne, kur tiem, kam patīk sevi izaicināt, apgūt matemātiku, programmēšanu, fiziku, ķīmiju, bioloģiju un ekonomiku – pie tam angļu valodā.

 

Dažādi interneta resursi bērniem apkopoti šajā blogā.

 

Papildus lasi par e-rīkiem, kādi varētu būt noderīgi skolēniem attālinātajā mācību procesā.

Saistītie raksti