Kā notiks attālinātā mācīšanās? Kādas skolas 1. klases piemērs

Arvien aktuālāks ir jautājums, kā skolās notiks attālinātā mācīšanās. Portāls Mammamuntetiem.lv ir saņēmis kāda pirmklasnieka mammas atsūtītu paraugu, ko bērna skolotāja jau ir sagatavojusi, lai bērni un vecāki varētu noskaņoties attālinātās mācīšanās posmam, kas sāksies pēc brīvlaika. 

Uzdevumi būs dažādi - gan lasīt no grāmatas, gan norakstīt burtnīcā, gan aizpildīt darba burtnīcas, noskatīties video, atbildēt uz jautājumiem, uzzīmēt utt.

FOTO: Shutterstock.com

Uzdevumi būs dažādi - gan lasīt no grāmatas, gan norakstīt burtnīcā, gan aizpildīt darba burtnīcas, noskatīties video, atbildēt uz jautājumiem, uzzīmēt utt.

Piedāvājam šo kā piemēru tam, kā mācības tiks organizētas 1. klasē. 

1. Skolēnam no 23.marta KATRU dienu būs jāveic e-klasē norādītie uzdevumi obligātajos mācību priekšmetos. Tāpēc ir nepieciešams, lai skolēnam būtu savs e-klases konts, un skolēns pats var apskatīties, kādi uzdevumi viņam ir jāpaveic. Lai pieslēgtos e-klasei, pirmajā reizē ir lietotājvārda vietā jāraksta skolēna personas kods un parole. (ja kādam skolēna parole nav zināma, rakstiet, es nosūtīšu). Tiem skolēniem, kuri jau lieto e-klasi, jauna parole nav nepieciešama.

 

2. Uzdevumi būs dažādi - gan lasīt no grāmatas, gan norakstīt burtnīcā, gan aizpildīt darba burtnīcas, noskatīties video, atbildēt uz jautājumiem, uzzīmēt utt., bet tas katru reizi tiks norādīts e-klasē pie dienas uzdevumiem. 

 

3. SVARĪGI!!! Skolēnam kopš uzdevuma parādīšanās e-klasē būs 24h laika, lai atsūtītu man paveiktos uzdevumus. Respektīvi, ja pirmdien 5. stunda ir latviešu valoda, tad šajā stundā paveiktie uzdevumi ir jāatsūta līdz otrdienas 5.stundai. Par paveikto uzdevumu e-klasē katru dienu parādīsies +, bet ja nebūs darbs man atsūtīts, tad -. Nejauciet, šajā gadījuma "+" un "-" nozīmē to, ka darbs ir vai nav paveikts. Tas nav apguves rādītājs "Apgūts" un "Vēl jāmācās".

 

4. Ja ilgāk par 2 dienām no skolēna (vai vecākiem) nebūs ziņu par to, ka uzdevumi tiek veikti, skolai ir jāziņo skolas sociālajam darbiniekiem, kuram savukārt ir jāsazinās ar soc.dienestu, kuri iesaistīsies šīs situācijas risināšanā.

 

Reklāma
Reklāma

5. Ja skolēns saslimst un mācīties nevar, tad viss notiek kā parasti - iepriekš jāpiesaka kavējums. Līdz 3 dienām zīmi nevajag, par 4 un vairāk dienām jābūt ārsta attaisnojošai zīmei.

 

6. Kā atsūtīt man darbus? Tātad, veidošu whatsapp grupu, kurā pievienošu visus tos Jūsu tel.nr., kuri man ir pieejami. Ja kāds vēlas, lai tiktu pievienoti Jūsu bērnu vai kādi citi papildus telefona nr.,lūdzu tos man atsūtīt. Paveikto darbu nofotografē (svarīgi, lai fotogrāfija būtu asa un skaidri saskatāms uzdevums), pievieno virsrakstu "Skolēna vārds, priekšmets, datums, kurā darbs bija jāizdara"., piemēram, "Jānis, dabazinības, 24.03.2020." un atsūtām man. Ja kādam ir ērtāk sūtīt e-klasē, var darīt arī tā. Ja kāds grib whatsapp sūtīt bildes privāti nevis kopīgajā grupā, var darīt arī tā. BET! Grupa nav paredzēta čatošanai, tikai darbu iesūtīšanai. 

 

7. Būs uzdevumi, kuri jāpaveic www.uzdevumi.lv. Šajā portālā ir jāpieslēdzas ar skolēna e-klases kontu, lai es varu izsekot līdzi, kuri skolēni ir darbu izdarījuši un kādas ir viņu sekmes.  Pirmajā reizē skolēniem noteikti būs nepieciešama Jūsu palīdzība ar pieslēgšanos gan e-klasei, gan uzdevumi.lv.

 

8. Mācību uzdevumi tiks uzdoti visos obligātajos mācību priekšmetos, arī vizuālajā mākslā un mājturībā (padomājiet, vai nevajag paņemt kancelejas kastes līdzi uz mājām).

 

9. Klasē stāv skolēnu mācību lietas (tajā skaitā darba burtnīcas, dažam arī grāmatas). Tām ir jāatnāk pakaļ uz skolu. Visas darba burtnīcas, kuras bija palikušas pie manis, saliku klasē uz viena galda. Iespējams, kādam vēl kaut kādi mācību materiāli ir plauktiņā zem galda. Dežurante ir nobrīdināta, ka 1.a klases vecāki var atnāk pakaļ mantām, iedos kabineta atslēgas. 

Saistītie raksti