Trīs latvietēm sapnis par labi atalogtu darbu Anglijā izvērties piespiedu laulībā ar pakistāniešiem

Rīgas apgabaltiesa ir piespriedusi piecus gadus un divus mēnešus ilgu cietumsodu divām personām, kuras atzītas par vainīgām cilvēku tirdzniecībā organizētā grupā uz Lielbritāniju, pavēstīja Ģenerālprokuratūras pārstāve Una Rēķe.

 

AFP/Scanpix

FOTO: Mammamuntetiem.lv

AFP/Scanpix

Personas, darbojoties organizētā grupā ar Apvienotās Karalistes organizētās grupas dalībniekiem, Latvijā piedāvāja sievietēm darbu dārzeņu šķirošanas rūpnīcā, kas būšot labi atalgots.

Pēc tam, kad sievietes piekrita darba piedāvājumam, organizētās grupas dalībnieki organizēja viņu nogādāšanu Apvienotajā Karalistē, kur izšķīra savervētās sievietes, nogādājot katru savā dzīves vietā, liedza sievietēm pārvietošanās un komunikācijas brīvību un, lietojot vardarbības draudus, piespieda sievietes stāties laulībā ar Pakistānas pilsoņiem, tādējādi nodrošinot Pakistānas pilsoņus ar iespēju likumīgi iegūt tiesības uzturēties Eiropas Savienības dalībvalstī - Apvienotajā Karalistē. Par cilvēku tirdzniecības upuriem kļuva trīs sievietes no Latvijas.

Apelācijas instances tiesā apsūdzētie savu vainu atzina un apelācijas sūdzība tika uzturēta tikai daļā par sodu, lūdzot noteikt ar brīvības atņemšanu nesaistītu sodu. Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurors apelācijas instances tiesā neatzina apelācijas sūdzību par soda mīkstināšanu.

Reklāma
Reklāma

Tiesas kolēģija, izvērtējot apstākļus, kas ņemami vērā nosakot sodu, secināja, ka apsūdzētajiem nosakāms brīvības atņemšanas sods un pieciem gadiem un diviem mēnešiem, ar probācijas uzraudzību uz trīs gadiem.