24. martā Pasaules Dabas Fonds aicina pievienoties Zemes stundai

24. martā visā pasaulē tiks svinēta Zemes stunda, kuras laikā no plkst. 20.30 līdz 21.30 iedzīvotāji, pašvaldības, organizācijas un uzņēmumi tiek aicināti uz stundu izslēgt gaismu, tādējādi simboliski demonstrējot rūpes par vidi un klimata pārmaiņu ierobežošanu.

FOTO: Shutterstock.com

Elektrības izslēgšana ir simbolisks žests, lai saliedētu sabiedrību un iniciētu plašākas pārmaiņas un, līdzīgi kā Jaunais gads, Zemes stunda tiek svinēta ikvienā pasaules daļā, sekojot laika zonu plānojumam.

Gatavojoties Zemes stundai, Pasaules Dabas fonds un „Tetra Pak” aicina  ikvienu cilvēku, pašvaldības un uzņēmumus pievienoties Zemes stundas idejai, izvirzot kandidātus konkursam „Klimata vēstnieks”.

Konkursā ir divas nominācijas, kurām var gan pieteikties pats, gan nominēt kādu līdzcilvēku. Nominācijai „Dabai draudzīga dzīvesveida vēstnieks” aicinām pieteikt personu, kas piekopj videi draudzīgu dzīvesveidu, savukārt otrai nominācijai –  „Dabai draudzīga dzīvesveida vēstnieks sabiedrībā” – personu, kas ir guvusi būtiskus panākumus videi draudzīgu iniciatīvu īstenošanā, iesaistot sabiedrību. Katras nominācijas uzvarētājs iegūs dāvanu karti 500 eiro vērtībā aktīvās atpūtas inventāra veikalā „Ceļotājs”. Konkursa uzvarētāji tiks godināti Zemes stundai veltītā koncertā 24. martā K. K. fon Stricka villā Rīgā. Ar nolikumu iespējams iepazīties Pasaules Dabas fonda mājaslapā www.pdf.lv. Pieteikšanās līdz 1. martam, sūtot pieteikumu elektroniski uz e-pastu: zemesstunda@pdf.lv.

    

Reklāma
Reklāma