11 lietas, kuras indē attiecības (vēl vairāk nekā neuzticība)

Neuzticība nav vienīgais iemesls, kuru dēļ sabrūk attiecības. Ir vēl vairākas lietas, kuri var kļūt par šķiršanās iemeslu. Kādi tie ir?

Ja tu ar partneri atklāti nerunā par to, kas tevi uztrauc un nomoka, ilgtermiņā šāda situācija var kļūt neizlabojama

FOTO: Shutterstock.com

Ja tu ar partneri atklāti nerunā par to, kas tevi uztrauc un nomoka, ilgtermiņā šāda situācija var kļūt neizlabojama

Vietnē “Reddit” tika diskutēts par to, kas visvairāk atsvešina cilvēkus un liek viņiem iet šķirtus ceļus. Lūk, ko minējuši diskusijas dalībnieki:

 

Melošana partnerim un noslēpumi

Pat tad, ja to dari mīlestības dēļ, lai saudzētu partnera jūtas, sīkumi var izvērsties lielās lietās un sašūpot uzticēšanos partnerim, kam ir ļoti svarīgs aspekts attiecībās. Canada432 raksta: “Tev ir jābūt gatavam stāstīt partnerim gandrīz visu. Ja slēp no viņa kaut ko, kas varētu viņu sāpināt, tad pirmām kārtām – nevajag darīt tādas lietas, kas otru sāpina.”
 

Uzmanības neveltīšana

Mīlestībai ir dažādas formas – vieni to pauž ar pieskārieniem, citi – sarunājoties par svarīgām lietām, uzdodot viens otram jautājumus vai palīdzot pārvarēt grūtības. Taču norobežošanās un uzmanības neveltīšana partnerim var radīt šaubas par attiecībām un pat kļūt par šķiršanās iemeslu.


Aizvainojuma slēpšana

Tas, kas tiek slēpts un netiek pateikts, sāk grauzt no iekšienes. Lietotājs VoxMeretricis raksta “Reddit”: “Līdz tam laikam, kamēr aizvainojums tiek izteikts, ļaunums attiecībām jau ir izdarīts.” Tas sākas nemanāmi, taču pāraug lielās, svarīgākās lietas un var ļoti sāpināt.


Komunikācijas trūkums

Ar šo nav jāsaprot, ka visu dienu viens otram nerakstāt. Lietas būtība ir tāda, ka nesarunājaties par svarīgām lietām. Tu ar partneri atklāti nerunā par to, kas tevi uztrauc un nomoka. Ilgtermiņā šāda situācija kļūst neizlabojama, jo secināt, ka patiesībā neko nezināt viens par otru.

 

Iespītēšanās

Citiem vārdiem – tā ir pilnīga kompromisu nepieņemšana un uzskats, ka tikai tavs viedoklis ir vienīgais pareizais. Cilvēki, kuri vēlas, lai viss notiktu tikai pēc viņu prāta, visbiežāk veido attiecības paši ar sevi.
 

Ikdienas sadzīviskie kašķi

Ikdienas strīdi, kas saistīti ar sadzīviskām lietām, visai reāli var pāraugt milzīgās attiecību problēmās. Tāpēc – ja tagad rīvēšanās par miskastes iznešanas grafiku vēl šķiet smieklīga, tad pēc laika tā vairs var nelikties.
 

Reklāma
Reklāma

Pārākuma apziņa

Ja viens no partneriem pret otru izturas tā, it kā būtu labāks un varenāks par otru, tas liecina, ka jūsu attiecības nav veselīgas. Messedfrombirth raksta: “Pārākuma apziņa ir attiecībās daudz sliktāka nekā neuzticība, jo pamatīgi grauj pašapziņu.” Arī tad, ja attiecības beidzas, tev nodarītais ļaunums psiholoģiskā ziņā var būt daudz lielāks.
 

Būšana attiecībās tikai komforta dēļ

Nav svarīgi, kāds ir tavs mērķis – gribi aizbraukt dārgā ceļojumā vai negribi pievilt savas ģimenes sapņus, sagraujot tos ar savām izirušajām attiecībām. Taču būšana ar kādu kopā tikai tāpēc, ka tev tā ir ērti un tas rada komfortu, patiešām nav veselīgu un laimīgu attiecību pamats. Šādas attiecības pavadīs aizvainojums, dusmas un sirdssāpes, turklāt nemitīgi mocīs arī doma: varbūt mums tomēr ir iespēja draudzīgi izšķirties?
 

Manipulēšana

Šī prasme patiešām ir īsta māksla, jo tu vari pat nepiefiksēt, cik gudri partneris ar tevi manipulē un izmanto. Piemēram, reallybigleg apgalvo: “Attiecības, kuras mani ļoti sāpināja, pamatīgi sagrāva manu pašvērtību. Un šis viss bija saistīts ar partnera manipulēšanu ar mani.”
 

Greizsirdība

Slimīga greizsirdība patiešām var nogalināt attiecības, jo nemitīga turēšana aizdomās un varbūt pat spiegošana pārvēršas psiholoģiskā vardarbībā, ar kuru sadzīvot ir teju neiespējami, ja vien nevēlies pazaudēt sevi.
 

Izlikšanās attiecību sākumā

Piemēram, tu stāsti, ka dievini šausmu filmas, bet patiesībā tev tās riebjas. Vai aŗi saki, ka nemeklē nopietnas attiecības, kaut arī tavs mērķis ir tieši tāds – ģimene un bērni. Labāk jau neizliecies par citādu nekā esi, ja vēlies saņemt to, ko patiesi gribi, nevis ilūzijas, no kurām nebūs nekāda prieka.
 

Būšana attiecībās tikai tāpēc, ka negribi būt vientuļa

Kā raksta kāds “Reddit” lietotājs, “jūs esat netieši viens no otra atkarīgi, būdami kopā tikai tāpēc, ja viens no jums nevēlas būt vientuļš”. Visai neglaimojoši, ja tu ar kādu (vai kāds ar tevi) esi kopā tikai tāpēc, ka pagaidām nav uzradies kāds cits, un ar laiku tas neizbēgami var beigties ar krahu.


Avots:  www.jauns.lv 

Saistītie raksti