Brīvdienās un naktī uz pirmdienu Latvijā atkal gaidāms ļoti stiprs vējš; Rīgā celsies ūdens līmenis

Šakās dienās Latvijā laika apstākļus vēl aizvien noteiks aktīvi cikloni, kas veidosies virs Atlantijas okeāna un pāri Eiropas ziemeļu daļai virzīsies uz austrumiem, līdz ar to būtiskas laika apstākļu izmaiņas šajā periodā nav gaidāmas – saglabāsies silts laiks, bieži gaidāmi nokrišņi (pamatā lietus un slapjš sniegs), kā arī pūtīs stipri vēji, ziņo Lativjas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Nākamās nedēļas sākumā Rīgā celsies ūdens līmenis.

FOTO: Shutterstock.com

Nākamās nedēļas sākumā Rīgā celsies ūdens līmenis.

 

Sestdien pūtīs dienvidrietumu vējš, bet naktī tas iegriezīsies no rietumiem, ziemeļrietumiem. Vēja brāzmas gaidāmas ar spēku 15-20 m/s. Sestdien pa dienu vējš pierims, bet jau vakarā no jauna sāks pastiprināties, un pastāv varbūtība, ka svētdien vakarā un naktī uz pirmdienu teritorijas lielākajā daļā dienvidrietumu vēja brāzmas sasniegs 25-30 m/s. Brāzmaini vēji gaidāmi arī vēl nākamās darba nedēļas gaitā, tomēr visdrīzāk tie vairs nebūs tik stipri kā brīvdienās un pašā darba nedēļas sākumā.

Brāzmaini vēji gaidāmi arī vēl nākamās darba nedēļas gaitā, tomēr visdrīzāk tie vairs nebūs tik stipri kā brīvdienās un pašā darba nedēļas sākumā.

Stiprie vēji uz Latviju nesīs arī bagātīgu nokrišņu mākoņus. Starp nokrišņu zonām gan pa laikam debesis arī skaidrosies un uzspīdēs saule. Tomēr jāsaka, ka pamatā līs, vien īslaicīgi valsts austrumu daļā varētu tikt novērots arī slapjš sniegs, jo gaisa temperatūra būs augsta – nedaudz piesals tikai atsevišķās naktīs (uz ceļie atsevišķos posmos apledojuma veidošanās gan iespējama pat tad, kad gaisa temperatūra ir virs nulles), kad debesis starp nokrišņu zonām skaidrosies, pamatā gaisa temperatūra pieturēsies virs 0 grādiem, atsevišķās dienās sasniedzot pat +8...+10 grādus, kas ir ļoti tuvu tam, lai tiktu uzstādīti atkal jauni siltuma rekordi.

Reklāma
Reklāma

 

Aktīvie cikloni šajā rudens un ziemas sākuma periodā ir veicinājuši ūdens ieplūšanu Rīgas līcī. Jau pirmdien un otrdien, pūšot brāzmainiem rietumu, ziemeļrietumu vējam, Rīgā ūdens līmenis paaugstinājās līdz +115...+127 cm LAS (+100...+112 cm BAS), pirmdien no rīta +105 cm LAS (+88 cm BAS) ūdens līmenis sasniedza arī Ventspilī. Naktī uz svētdienu pastāv ļoti augsts risks, ka ūdens līmenis vēlreiz paaugstināsies līdz tādam līmenim kā aizvadītajās dienās un pat vēl augstāk.