Sālītas krimildes

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas 
 

  • 1 kg sēņu,
  • 60 g sāls,
  • 2 daiviņas ķiploka,
  • 4 upeņu lapas,
  • 1 zariņš estragona.

     

Pagatavošana

Visām krimilžu pasugām (saldā, baltā, dzeltenā) ir īpatnēja garša, tāpēc vēlams tās sālīt vienas atsevišķā traukā. Notīrītas sēnes mērcē sālsūdeni (uz litru ūdens ēdamkarote sāls) vienu dienu. Tad sēnes nomazgā un pārlietas ar svaigu ūdeni vāra 5-10 minūtes. Vēlams ūdenim pielikt 1 g citronskābes, lai sēnes kļūtu baltākas. Aukstā ūdenī atdzesētas sēnes nospiež marles maisiņā. Traukā tās samaisa ar sāli un garšaugiem. Sēnes pilda dezinficētā traukā, cieši noblīvē un slogo kā pa-rasti. Sēnes novieto vēsā vietā. Krimildes iesālās pēc 2-3 nedēļām un ir lietojamas uzturā gan ceptas, gan aukstā veidā ar krējumu.

Reklāma
Reklāma


Sēņu sālīšana soli pa solim un to uzglabāšana ziemai