Ģimene, kuras apgādībā ir bērns invalīds, par elektrību varēs maksāt mazāk

Ģimene, kuras apgādībā ir bērns invalīds, varēs saņemt aizsargātā lietotāja statusu un par elektrību maksāt mazāk. To paredz Saeimā trešdien, 8.jūlijā, otrajā lasījumā atbalstītie Elektroenerģijas tirgus likuma grozījumi. Plānots, ka šādai ģimenei valsts pilnībā kompensēs pirmās 100 kilovatstundas. 

Būtisks atspaids ģimenēm, kas audzina bērnu invalīdu

FOTO: Shutterstock.com

Būtisks atspaids ģimenēm, kas audzina bērnu invalīdu


Patlaban par aizsargāto lietotāju noteikta trūcīga vai maznodrošināta ģimene vai daudzbērnu ģimene, kura savā mājsaimniecībā pašas vajadzībām izlieto elektroenerģiju. Trūcīga vai maznodrošināta ģimene pēc elektroenerģijas tirgus atvēršanas katru mēnesi par pašreizējā starta tarifa cenu - 11,64 centiem var iegādāties 100 kilovatstundas, bet daudzbērnu ģimene -300. 

Kā skaidrojuši likumprojekta autori, ģimenei, kuras apgādībā ir bērns invalīds, patlaban elektroenerģijas tirdzniecības atvieglojumus var saņemt vien tad, ja tai piešķirts maznodrošinātas vai trūcīgas ģimenes statuss.
Pērn Latvijā bija reģistrēti 7916 bērni invalīdi, no kuriem 444 uzturas specializētajās aprūpes iestādēs, bet 7472 dzīvo mājās vecāku apgādībā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes informācija. 

Plānots, ka likuma grozījumi stāsies spēkā nākamā gada 1.janvārī. Saeimai par šo likumprojektu vēl jālemj trešajā galīgajā lasījumā.

Reklāma
Reklāma