„Latvenergo” dāvinājumam ģimenes var pieteikties vēl līdz 31. decembrim

2014. gadā realizētajai  AS „Latvenergo” atbalsta programmai daudzbērnu  ģimenes var pieteikties vēl līdz 31. decembrim.

Daudzbērnu ģimenes aicina izmantot atbalsta programmas

FOTO: Shutterstock.com

Daudzbērnu ģimenes aicina izmantot atbalsta programmas

 

Savukārt jau no 2015. gada 1. janvāra,  piesakoties  portālā www.e-latvenergo.lv, ģimenēm ar trīs vai vairāk nepilngadīgiem  bērniem būs iespējams saņemt valsts atbalstu, kurš sniegs iespēju katru mēnesi par  pirmajām 300 kWh norēķināties par cenu, kas atbilst līdzšinējam Starta tarifam*. 
 

Šogad, lai pieteiktos Latvenergo atbalstam, daudzbērnu ģimenes aktīvi izmanto visus  pieejamos resursus: gan klientu pašapkalpošanās portālu e-latvenergo.lv, gan arī apmeklē AS  „Latvenergo” klientu apkalpošanas centrus. AS „Latvenergo” ir novērojusi nemainīgi lielu  ģimeņu aktivitāti un interesi par sociālo atbalstu elektroenerģijas patēriņam. AS „Latvenergo” ir  gandarīta par ģimeņu atsaucību – šogad dāvinājumu saņēmuši jau gandrīz 15 tūkstoši   daudzbērnu ģimeņu. Pa pastu, sociālajos tīklos un e-pastos saņemam pateicības no visiem  Latvijas novadiem, kurās tiek novērtēta ērtā pieteikšanās un saņemtais dāvinājums norēķiniem par elektroenerģijai. 
 

Jau ziņots, ka 2014. gadā AS „Latvenergo” sociālās atbalsta programmas ietvaros  daudzbērnu ģimenēm (ģimenēm ar trīs un vairāk bērniem vecumā līdz 18 gadiem ieskaitot)  piešķir atbalstu, kas atbilst 84,24 eiro, papildus kompensējot klientam 2400 kWh par Starta  tarifu. Atbalstam var pieteikties līdz pat 2014. gada 31.decembrim. Lai izvairītos no dažādām  birokrātiskām formalitātēm, atbalstam šogad var pieteikties arī tās ģimenes, kuras  elektroenerģiju no AS „Latvenergo” pērk  nevis tieši, bet caur starpniekiem – piemēram, norēķinās par patērēto elektrību ar namu apsaimniekotājiem vai dzīvokļu izīrētājiem un tamlīdzīgi. Tas nozīmē, ka, saņemot dāvinājumu, daudzbērnu ģimene var to pēc savas izvēles attiecināt uz jebkuru AS „Latvenergo” līgumu. 
 

Reklāma
Reklāma

Savukārt 2015. gada 1. janvārī, atveroties elektroenerģijas tirgum, daudzbērnu ģimenes varēs saņemt valsts atbalstu norēķiniem par elektroenerģiju, ja tās būs izvēlējušās Latvenergo kā savu elektroenerģijas tirgotāju. Ģimenes, kurās aug trīs vai vairāk nepilngadīgi bērni vai aizbilstamie, pēc pieteikšanās atbalstam no 2015. gada 1. janvāra katru mēnesi par pirmajām 300 izlietotajām kilovatstundām varēs norēķināties par cenu, kas atbilst līdzšinējam Starta tarifam, bet par pārējām – atbilstoši izvēlētajam Elektrum produktam. Lai saņemtu atbalstu, daudzbērnu ģimenēm tāpat kā šogad piesakoties atbalstam,  būs jāaizpilda pieteikšanās forma, kas būs pieejama portālā www.e-latvenergo.lv no 1. janvāra. 

 

* Šo cenu 2015.gadā veido elektroenerģija – 0,0131 EUR/kWh -  un attiecīgajā norēķinu periodā spēkā esošais tarifs par sistēmas pakalpojumiem, OIK un PVN likme.