Ko nozīmē sapņi par dzemdībām un piedzimšanu

Sapņi ir un paliek neatņemama mūsu dzīves svarīga sastāvdaļa. Visi cilvēki sapņo, tikai ne vienmēr atceras savus sapņus. Ja tev tas ir izdevies un domā, ko nozīmē sapnī redzēt sevi dzemdējam vai jau piedzimušu bērniņu ieraugot, šis rakstiņš būs tieši tev.

Bērns sapnī vēstī par jaunu attīstības posmu tavā dzīvē. Protams, ja vien patiešām negaidi mazuli, tad šādi sapņi jāuztver pavisam citādi.

FOTO: Dana Romaņuka, http://www.photokidz.lv/

Bērns sapnī vēstī par jaunu attīstības posmu tavā dzīvē. Protams, ja vien patiešām negaidi mazuli, tad šādi sapņi jāuztver pavisam citādi.

 

Dzīves laikā ikviens ir izgājis cauri daudziem transformācijas cikliem, tādējādi ikviens bijis spiests piemēroties jaunām lomām un jauniem pienākumiem. Tam vajadzīgs laiks un pacietība. Vecie ieradumi un domāšana, vērtējumi jāmaina, ja vēlies attīstīties, tas jāatceras. Šādos pārmaiņu brīžos parādās sapņi par dzemdībām un dzimšanu, kā arī nāvi.

Ja tev patiešām nav jādzemdē vai arī nejūti nāves tuvošanos, šādi sapņi nav jāuzņem nopietni. Dzemdības var nosapņot arī tad, kad atklāj sevī jaunas īpašības. Tās raksturīgas galvenokārt sievietēm, īpaši tad, kad viņas iziet psihoterapijas kursu, kas tiek pavadīts ar saspringtu iekšēju darbu. Tomēr mēdz būt gadījumi, kad vīriešu iekšējā būtība sapņos dzemdē viņu jauno "Es".

Jauni projekti arī var simbolizēties ar bērna piedzimšanu sapnī.

Jo vairāk uzticamies savai intuīcijai, savam instinktīvajam "Es", jo atbrīvojam arvien lielāku radošo enerģiju. Simboliski tas sapņos izpaužas kā dzimšanas process.

Mums tiek dots signāls, cik ļoti esam gatavi jaunajam savā dzīvē un cik lielā mērā varēsim atbalstīt šo jauno iesākumu.

1.Sapņi par dzimšanu visbiežāk tiek sapņoti lūzuma brīžos, kad sākts jauns dzīves posms vai atklāti sevī jauni aspekti.

2.Iekšējā potenciāla izaugsme vai jaunas intereses/projekti arī var simbolizēties ar bērna piedzimšanu sapnī.

3.Sapnī tiek parādīts, cik lielā mērā esi šim jaunajam gatavs, cik ļoti attīstīts ir tavs radošais potenciāls.

4.Ja sapnī pamet bērnu, tev viņu atņem vai arī viņš cieš, vai slimo ar kādu slimību. Izmanto kontrolējamā tēla metodi un, atgriežoties sapnī, izmaini savu uzvedību attiecībā uz bērnu.

Reklāma
Reklāma

5. Bērni sapnī var kļūt pieauguši ļoti īsā laikā. Bērna vecums var būt indikators laikam, kad sākas jauns cikls vai projekts.

6. Atzīmē bērna dzimumu un vecumu. Kādi bija dzemdību apstākļi? Vai tie bija slimīgi vai palika tevis nesajusti? Kas tev bija blakus, kas palīdzēja? Varbūt bērns ir slims, neiznēsāts vai kaut ko neparasts?

7.Neatkarīgi no tā, izmanto kontrolējamā tēla metodi vai ne, mūsu simboliskais "bērns" izaugs, attīstīsies un izpaudīs sevi kaut kur reālajā dzīvē.

 

Tātad, ja vien patiešām neesi stāvoklī un tevi negaida mazuļa piedzimšana, visbiežāk bērns sapnī ir jāuztver vairāk kā simbols kādam jaunam tavas dzīves solim.

Noslēgumā gribas citēt Zigmundu Freidu, kurš ir teicis:"Sapņi nekad nenodarbojas ar niekiem".

 

Avots: Elizabete Ozola "Sapņošanas garīgā prakse" (izd.Jumava).