Mediatora konsultācija - palīdzība konfliktu risināšanā

Strīdi ģimenē, mantojuma jautājumi, problēmas biznesā un strīdi darbavietā. Mediācija visām šīm situācijām var būt īstā risinājuma atslēga. Gudro Sievu skola piedāvā apmeklēt mediatora konsultāciju.

Konfliktus ir iespējams atrisināt.

FOTO: Dana Romaņuka, http://www.photokidz.lv/

Konfliktus ir iespējams atrisināt.

Mediācija (nejaukt ar meditācija) –  veiksmīgs paņēmiens konfliktu risināšanā
Diemžēl neviena dzīve nerit pavisam, pavisam gludi. Gadās pārpratumi, aizvainojumi, gadās nodarīt citam pāri. Gadās, ka kāds nodara pāri tev. Rezultātā dzīves ceļi šķiras katrs uz savu pusi – precēts pāris nolemj dzīvot atsevišķi, bērni aizcērt durvis un nolemj nekad vairs nekontaktēties ar saviem vecākiem vai arī bērni reizē nebrauc apciemot vecākus, jo nespēj sadzīvot zem viena jumta. Mediācija visām šīm situācijām var būt īstā risinājuma atslēga.

Galvenie fakti, kas jāzina par mediāciju
Kas ir mediācija? Tas ir brīvprātīgs process, kurā konfliktējošas puses ar neitrālas trešās personas – īpaši apmācīta mediatora – palīdzību pašas mēģina atrast konstruktīvu domstarpību risinājumu. Svarīgi ir tas, ka mediācija koncentrējas uz interesēm un motīviem, kas slēpjas aiz pušu ieņemtajām  pozīcijām, tādējādi paplašinot iespējamo risinājumu spektru, un parasti beidzas ar juridiski saistošu vienošanos.


Kādās jomās var izmantot mediāciju? Mediāciju ir iespējams īstenot visās dzīves jomās. Biežākās jomas ir strīdi ģimenē, mantojuma jautājumi, problēmas biznesā un strīdi darbavietā. Biežākās situācijas, kas skar ģimenes strīdus ir saistīti ar šķiršanos un jautājumiem par bērna vai bērnu aizgādību. Vecāki ļoti bieži nespēj rast abiem pieņemamu risinājumu, jo abu attiecībās dominē aizvainojums un vēlme atmaksāt par nodarītajām sāpēm. Dažkārt emocijas tik ļoti pārņem prātu, ka piemirst apdomāt bērnu patiesās vajadzības, aizmirst, ka arī bērniem vecāku šķiršanās ir milzīgs pārdzīvojums, kas nereti nāk komplektā ar vainas sajūtu un bailēm. Mediācija ar īpašu komunikācijas tehniku palīdzību ļaus vecākiem izvērtēt svarīgāko un pieņemt visiem labāko lēmumu.

Ar ko mediācija atšķiras no tiesāšanās? Galvenā atšķirība ir tā, ka tiesas procesā ir uzvarētājs un zaudētājs. Savukārt mediācijas noslēgumā abas puses jūtas kā ieguvējas. No likuma viedokļa taisnīgs lēmums var neapmierināt pat nevienu no pusēm, bet mediācijas laikā abpusēji pieņemamu risinājumu pieņem paši dalībnieki, tāpēc viņi ar šo lēmumu būs apmierināti arī pēc ilgāka laika.

Kāda nozīme procesa vadītājam – mediatoram? Mediators nepieņem lēmumus, nedod padomus un nepiedāvā risinājumus – viņš tikai atbalsta abas puses un ar īpašu komunikācijas tehniku palīdzību virza sarunu uz risinājumu orientētā gultnē.

Kas vēl svarīgi?
Mediācija ir ļoti veiksmīgs paņēmiens, ko izmantot konfliktu risināšanā arī tad, ja stāsts nav par mantu, naudu un sadzīves organizāciju. Mediācija palīdz arī tad, ja konflikta iemesls ir vērtību nesaskaņas, uzskatu atšķirības, bet tomēr ir vēlēšanās atrast kompromisu.

 

Mediatore Audra Šauere piedāvā vadīt meditācijas procesu (PIETEIKTIES):

  • Ģimenes strīdu risināšanā šķiršanās gadījumā;
  • Ja konfliktsituācija ir starp vecākiem un bērnu pusaudža vecumā;
  • Dažādu sadzīvisku strīdu risināšanā.

 

Konsultācijas ilgums: 1 stunda

Cena: 15 EUR

Pieejamais konsultācijas laiks: pēc individuāla pieraksta

Vairāk informācijas un pieteikšanās: gudrosievuskola@mammam.lv; 25665515


 

Tevi varētu interesēt:

Reklāma
Reklāma

Individuālā astroloģijas konsultācija;

ndividuālā konsultācija sevis sakārtošanai!

 

Nodarbības notiek mājīgajās Gudro Sievu skolas telpās

Rīgā, Brīvības ielā 40 (pagalmā)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Cienāsim ar Dallmayr kafiju un Maiznīcas FLORA cepumiem

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Par grīdu tīrību rūpējas iRobot.

Ko vēl Tu varētu paveikt, kamēr māju tīra iRobots? Piemēram, mācīties Gudro Sievu skolā!