Vai tu zini, ko tavs bērns dara telefonā?

Salīdzinot bērnu un vecāku viedokļus par mobilā tālruņa lietošanu, atklājas, ka vecāki bieži nav informēti par to, kā viņu bērni izmanto šīs ierīces. Aicinām vecākus kopā ar bērniem piedalīties diskusijā par mobilā tālruņa lietošanu. Piebilde – visiem diskusijas dalībniekiem būs dāvanas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Diskusija notiek

Temats: Bērns un mobilais tālrunis
Vieta: mammamuntetiem.lv redakcija, Brīvības iela 40 (pagalmā), Rīga
Datums un laiks: 6. decembrī plkst. 18:00
Plānotais ilgums: 1 stunda

Lai pieteiktu savu dalību diskusijai, raksti inga@mammam.lv. Piesakoties lūgums norādīt savu tālruņa numuru un bērnu vecumu.

Reklāma
Reklāma


90% bērnu savu pirmo mobilo tālruni iegūst vecumā līdz 13 gadiem. Statistika rāda, ka vairāk nekā trešdaļa jeb 37% skolēni norāda, ka vecāki nav noteikuši nekādus ierobežojumus mobilā telefona izmantošanai (Vairāk par pētījumu uzzini šeit www.drossinternets.lv). Turklāt, salīdzinot bērnu un vecāku viedokļus par mobilā tālruņa lietošanu, var redzēt, ka vecāki bieži nav informēti par to, kā viņu bērni izmanto šīs ierīces.

Kāpēc nepieciešama diskusija?
Mobilā tālruņa lietotājam kļūstot arvien jaunākam, aktualizējās virkne svarīgu aspektu, kas jāņem vērā vecākam, pērkot savam bērnam pirmo mobilo ierīci. Lai apspriestu un izkristalizētu šos jautājumus, kā arī pēc iegūtās informācijas informētu sabiedrību, mobilo iekārtu tirdzniecības uzņēmums "DT Mobile" sadarbībā ar interneta portālu vecākiem mammamuntetiem.lv rīko diskusiju, kurā aicina piedalīties vecākus un viņu bērnus, kas ir vecumā no 6 līdz 10 gadiem.

Diskusijas laikā bērni un vecāki strādās atsevišķās telpās  vecāki dalīsies savā pieredzē par problēmām/izaicinājumiem, ar kuriem ir saskārušies, nopērkot bērnam pirmo telefonu un to risinājumiem. Savukārt bērni atraktīvajā formā tiks iesaistīti sarunā par telefona lietošanu ikdienā - kādiem nolūkiem to izmanto, cik bieži, cik ilgi, kādas funkcijas nepieciešamas visvairāk utt.

Diskusijas dalībniekiem dāvanas!
Diskusijā dalībnieku skaits ir ierobežots – aicinām pieteikties 10 vecākus ar bērniem. Vecākiem dāvāsim dāvanu karti Ls 10 vērtībā no “Gudro Sievu skolas”, bērniem – izglītojošas grāmatas.