Britus šokē septiņgadīgu meiteņu dejošana pie stieņa

Skandālu un vētrainas diskusijas internetā izraisījuši mazgadīgu meiteņu attēli, kuros viņas redzamas dejojam pie stieņa. Fotogrāfijas sociālajā tīklā Facebook izlikusi kādas dejotājas māte, aksta www.kasjauns.lv.

Foto no portāla Thesun.co.uk

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no portāla Thesun.co.uk

Māšu savienības Kristiešu grupas pārstāve stāsta: „Bērni ir pakļauti aktivitātēm, kas ir vīriešu klubu kultūras sastāvdaļa un mēs ceram, ka vecāki apzinās, kādu negatīvo iespaidu tas var atstāt uz viņu atvašu seksualitāti un pašu ķermeņu uztveri”.

Līdzīgās domās ir arī vietējās bērnu padomes vadītājs Niks Pīls: „Internets ir bīstama vide. Cilvēkiem jāseko līdzi tam, kādās situācijās viņu bērni var nonākt.”

Savukārt, 18 gadus vecā bērnu dejošanas pasniedzēja Džesa Līenna Norisa uzstāj, ka nekas slikts viņas nodarbībās ar septiņgadīgajām meitenēm nenotiek. Viņa stāsta: „Es mācu dejošanu pie stieņa, kas šobrīd ir aktuāls fitnesa nodarbību paveids. Neko vairāk. Ne reizi neesmu saņēmusi nevienu sūdzību”.  Džesa arī uzskata, ka internetā izvietotās fotogrāfijas nav nepiedienīgas.

Līdzīgi domā arī 33 gadus vecā Keita Ītone, kuras meita šīs nodarbības apmeklē: „Manai meitai patīk šīs nodarbības. Tās nav seksuālas. Ieliku bildes Facebook tikai tāpēc, ka meita vēlas, lai citi redz, ko viņa māk.”

Vairāki portāla aptaujātie eksperti uzskata, ka meitenes un viņu vecāki nesaprot, cik seksualizēts ir šāds dejošanas paveids. Turklāt šādu bilžu izvietošana internetā tikai piesaista dažādus noziedzniekus un pedofilus, padarot meitenes par potenciāliem varmāku upuriem. „Kāpēc mācīt to, kas var meitenes padarīt pievilcīgas to cilvēku acīs, kuri var viņām nodarīt pāri?”, — vaicā Bīdrs Sanders, viens no portāla The Sun ekspertiem, piebilstot: „Ir jauki, ka meitenes nodarbojas ar fiziskām aktivitātēm, bet kas vainas dejošanai vai, piemēram, peldēšanai?”
 

Avots: www.kasjauns.lv

Reklāma
Reklāma