Ko par piektdienu 13. datumu saka numerologi?

Šodien piektdiena. Un 13. datums! Tpu-tpu-tpu... Kopš seniem laikiem valda uzskats, ka tā ir diena, kad ķibeles un neražas notiek dubultā, raksta portāls www.jauns.lv.

“Visas dienas garumā sekoju līdzi notikumiem ziņu aģentūrās, bet šai dienai patiesi nebija ne vainas! Arī citkārt esmu pētījis 13. datumus, un tie īpaši neatšķiras no pārējām dienām. Tad jau tā dēvētie čika laiki ir daudz nepatīkamāki,” uzskata numerologs.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

“Visas dienas garumā sekoju līdzi notikumiem ziņu aģentūrās, bet šai dienai patiesi nebija ne vainas! Arī citkārt esmu pētījis 13. datumus, un tie īpaši neatšķiras no pārējām dienām. Tad jau tā dēvētie čika laiki ir daudz nepatīkamāki,” uzskata numerologs.

Nekādus – trīspadsmit!
Kopš vecmāmiņu un vecvecmāmiņu laikiem tautā iesakņojušies dažādi ticējumi un zīmju tulkojumi. Ja kāds pētītu mūsu māņticības spilgtākās izpausmes, droši vien TOPa pirmo vietu ieņemtu melnais kaķis, kuru “neitralizē”, trīs reizes pārspļaujot pār plecu. Bet ja šis nelietīgais radījums to sadomājis darīt piektdien, trīspadsmitajā – tad... saturies!

Nelaimīgais 13  nav latviešu izdomājums, to par neveiksmju nesēju uzskata arī citas tautas. Dzirdēts, ka ārvalstīs dažās viesnīcās neesot 13. numuriņa, lidmašīnās 13. vietas, ielās 13. mājas, bet mājās 13. dzīvokļa un dažās augstceltnēs pat tiekot ignorēts 13. stāvs – aiz 12. tūlīt seko 14.
Numeroloģijas zinātāji teic, ka katlam skaitlim ir sava vibrācija, kas kaut ko izraisa, ietekmē. Kā ir ar trīspadsmito?

Iznākums – stabilais četrinieks
„Tuvojoties „piektdienai trīspadsmitajam”, cilvēki izsenis izjutuši nelielu diskomfortu, bažas, nemieru, bet no numeroloģijas viedokļa raugoties, tas ir pavisam nekaitīgs skaitlis. Saskaitot ciparus, summā veidojas skaitlis četri, un četrinieks tā ir stabilitāte. Tas ir tāpat kā galds, kuram ir četras kājas, kā četras debess puses ziemeļi, rietumi, austrumi, dienvidi,” skaidro numeroloģe Ineta Ventniece. Viņa stāsta, ka skaitlis 13 uz katru cilvēku iedarbojas citādāk vienam palīdz, citam varbūt nav īpaši labvēlīgs. Numeroloģijā tiek uzskatīts, ka skaitlis trīspadsmit ir to cilvēku skaitlis kuri ir dzimuši no 1.-19. datumam. Šie cilvēki ļoti labi sadzīvo ar skaitļa 13 vibrācijām, tāpat arī tie, kuri ir dzimuši 22 un 31.datumā, šiem cilvēkiem skaitlis 13.varbūt pat pozitīvs. Ineta Ventniece teic: ja runājam par kādu pasākumu nedēļas nogalē kāzām vai citiem svinīgiem notikumiem pārējos datumos dzimušajiem šis skaitlis ir neitrāls un nekādas postošas iedarbības neizraisa. Baidīties no 13.ir tas pats, kas baidīties no melna kaķa kurš pēkšņi izdomājis jums šķērsot ceļu.

Ja mēs 13. datumā pamostamies ar domu, ka būs slikti, tad noteikti kaut kas tāds arī notiks.

Likstas iet secen
Astrologs un numerologs Kristaps Baņķis intervijā žurnālam Patiesā Dzīve savulaik stāstīja, ka pirms pāris gadiem rūpīgi pētījis 2006. gada 13. oktobri (2006.13.10.), kas iekrita akurāt piektdienā. Tajā laikā vācu profesors, fiziķis Heinrigs Hemme pavisam nejauši bija secinājis, ka minētā datuma ciparu kopsumma veido skaitli 13. Papētot dziļāk, profesors atklāja, ka šāda ciparu kombinācijas sakritība piektdienā pēdējo reizi bijusi 1520. gada 13. janvārī. Kaut kas rets, simbolisks un sazin vēl kāds. Tautā par šo datumu daudz tika runāts, daudz arī rakstīts un visādas likstu likstas prognozētas.
“Visas dienas garumā sekoju līdzi notikumiem ziņu aģentūrās, bet šai dienai patiesi nebija ne vainas! Arī citkārt esmu pētījis 13. datumus, un tie īpaši neatšķiras no pārējām dienām. Tad jau tā dēvētie čika laiki ir daudz nepatīkamāki,” uzskata numerologs.

Ne melns, ne balts
“Attiecībā uz neveiksmīgajām ciparu kombinācijām pilnībā piekrītu savai kolēģei Ingunai Balgalvei, kura vairākkārt uzsvērusi, ka neviena diena nav ne balta, ne melna, ne slikta, ne laba,” intervijā sacīja numerologs. „Tā ir tāda, kādu mēs to veidojam, tā ir cēloņu pēctecība. Ja mēs 13. datumā pamostamies ar domu, ka būs slikti, tad noteikti kaut kas tāds arī notiks. Un priecāsimies, ka re, kā ūdenī skatīju – tas viss ir noticis. Un, ja pieņemam, ka 13 nes nelaimi, padomājiet, kā klājas cilvēkiem, kas  šajā datumā dzimuši. Tur tak būtu jābūt iemiesotām visām nelaimju nelaimēm! Taču tā nav. Tomēr pastāv iespēja, ka šiem cilvēkiem konkrētā cipara piesātinātā diena var radīt lielāku un atbildīgāku notikumu gūzmu. Numeroloģijā 13 ir karmisks skaitlis, kura nēsātājiem šajā dzīvē kaut kas jāatstrādā vairāk, nekā pārējiem. Redzat, sasummējot abus ciparus, galarezultātā iegūstam četri, un četrinieks no darba nekur nespruks, taču vieninieks un trijnieks to īsti negrib. Tālab, ja ticam reinkarnācijai, var izsecināt – šie cilvēki iepriekšējā dzīvē tā pavairāk slinkojuši, neizmantojot savus talantus. Bet es nezinu, vai tā ir laime vai nelaime,” nosmejas speciālists.

 

Piektdiena 13 - video:

Reklāma
Reklāma



Liels spēks un enerģija
Bet tagad apskatīsim skaitli 13 saistībā ar šo piektdienu 13. augustu. Ineta Ventniece teic: „Piektdiena ir pozitīva diena, jo darba nedēļa ir noslēgusies un gaidāmas brīvdienas. Bažām nav pamata. Ja mēs summējam gada, datuma un mēneša ciparus kopā: 2+0+1+0+1+3+8=15, tad iegūstam skaitli 15, tālāk to reducējot iegūstam 6, kurš tad arī ir šīs dienas skaitlis. Kāds var būt iemesls baidīties no dienas, kuras skaitlis ir 6? Tas ir ļoti pamatīgs un apveltīts ar lielu spēku un enerģētiku, un bažām par skaitli 13. un melno piektdienu nav nekāda pamata.”

Ja mēs summējam gada, datuma un mēneša ciparus kopā: 2+0+1+0+1+3+8=15, tad iegūstam skaitli 15, tālāk to reducējot iegūstam 6, kurš tad arī ir šīs dienas skaitlis.

Melnajā piektdienā pasākumi izdodas
Jāpiebilst, ka Rīgā ir jauniešu vidū populārs metālmūzikas klubs Melnā piektdiena, kurā bieži vien pasākumi notiek, liekot akcentu: „piektdien – trīspadsmitajā”.
Smagā metāla grupas Ocularis Infernum vokāliste Kristiāna Kārkliņa saka, ka ar 13. datumu sabiedrībā saistās stereotipi, taču pasākumi parasti ir izdevušies un nekādu ekscesu nav bijis. „Arī mums ir vairākkārt gadījies spēlēt šajā datumā un, jāsaka, ka tie vienmēr ir bijuši lieliski koncerti,” uzsver Kristiāna.

Autore: Guna Kārkliņa, www.jauns.lv