Holivudas dīvas, kas pirmo reizi kļuvušas par māmiņām pēc 40

Statistikas pētnieki ASV secinājuši: aizvadītajos gados palielinājusies tendence, kad sieviete pirmo bērniņu izvēlas laist pasaulē, kad pārkāpusi 40 gadu slieksni. Arī Holivudas slavenību vidū ne viena vien skaista un talantīga aktrise pirmo mazulīti sagaidījusi šajā vecumā. 

FOTO: Viktorija Kuprijanova, http://www.bernufoto.lv/

ASV statistikas pētnieki secinājuši, ka dzimstība valstī samazinājusies. Viņi to pamato arī ar globālo ekonomisko krīzi. Mazāk bērnu dzimis divdesmitgadniecēm un trīsdesmitgadniecēm. Taču to māmiņu skaits, kurām jau pāri četrdesmit, ne tikai sarucis, bet pat palielinājies! Iespējams, viņas izšķīrušās par labu mazulim, jo secinājušas, ka vairs nevar atļauties gaidīt labāku ekonomisko situāciju, ja vēl pašas grib kļūt par mammām. Pērn 40 gadu veco amerikāņu māmiņu skaits palielinājies par četriem procentiem, un tas esot augstākais rādītājs šajā vecuma grupā kopš 1967. gada.

„Daudziem ir aplams priekšstats, ka slavenās sievietes, kuras izvēlējušās laist pasaulē bērnu pēc 40 gadu sasniegšanas, ir veikušas neiedomājami dārgu ārstniecības kursu,” komentē kāda ārzemju aktrise, kas savu vārdu tomēr vēlējusies paturēt noslēpumā. „Tas nav tiesa. Esmu labi zināma personība un ieņēmu bērniņu dabiskā veidā, kaut arī man jau bija pāri 40. Sievietes reproduktīvā sistēma jau nezina, vai esi slavena vai ne! Mūsu ķermenis ir tāds pats kā sievietēm, kuras nav sabiedrībā pazīstamas. Dažām no mums ir viegli ieņemt bērniņu dabiskā veidā, bet dažām vajadzīga neliela palīdzība. Slavai un naudas maka biezumam nav nekādas ietekmes uz galarezultātu, neatkarīgi no tā, vai tas gūts dabīgā ceļā vai ar mediķu palīdzību.”


Dāvana 47 gadu jubilejā
Seriāla Bīstamās mājsaimnieces aktrise Mārsija Krosa (48) savas dvīnītes pasaulē sagaidīja īsi pirms 47 gadu jubilejas. Aktrise jau ilgi pirms tam bija sapņojusi par bērniem.
2006. gada sākumā Mārsija iepazinās ar biržas brokeri Tomu Mahoniju (52). Pēc pusgadu ilgas draudzības pāris apprecējās, un jau dažus mēnešus vēlāk aktrise atklāja, ka viņas sen ilgotais sapnis ir piepildījies. Viņa bija mazuļa gaidībās. 2007. gada februārī pasaulē nāca veselīgas meitiņas — Īdena un Savanna. Mārsija atzīst, ka mammas pienākumus izbauda vēl vairāk, nekā iepriekš spējusi to iztēloties. „Es tik ļoti gribēju būt viena no šā „klubiņa”,” komentē aktrise. Ekskluzīvā intervijā slavenību žurnālam People Krosa atklāja, ka tūliņ pēc kāzām devusies uz klīniku, lai veiktu mākslīgo apaugļošanu. Viņa labi apzinājusies iespējamo risku, kāds varētu būt šajā vecumā. Mārsija apsvērusi arī domu par surogātmātes nolīgšanu vai mazuļa adopciju, taču ir neizsakāmi gandarīta, ka tomēr uzņēmusies risku un pati laidusi pasaulē bērnus.

Ceturtais vīrs un pirmie bērni
Aktrise Džīna Deivisa (54) 2001. gadā apprecēja ceturto vīru — neiroķirurgu Reza Džarahiju. Pēc gada, 46 gadu vecumā, viņa kļuva par māmiņu savam pirmajam mazulim — meitai Alizē. 48 gadu vecumā Džīna otrreiz kļuva par māmiņu, pasaulē laižot dvīņu puikas — Kianu un Kaisu.

Vispirms nospēlēja mammas lomu kino
Aktrisei Halei Berijai (43) ar mīlestību dzīvē nebija pārāk veicies. Aiz muguras divas šķirtas laulības, kuru laikā bērni nebija dzimuši. Otrās laulības laikā aktrise gan adoptēja vīra mūziķa Erika Beneta meitu Indiju. 2003. gadā pēc šķiršanās Hale kādā intervijā teica: „Es vēlos mīlestību un, cerams, to atradīšu.” 2005. gada nogalē viņa sāka satikties ar frankokanādiešu modeli Gabrielu Obriju, kurš ir deviņus gadus jaunāks par aktrisi. Pāris iepazinās Versace fotosesijas laikā. Pēc pusgadu ilgas kopdzīves Hale publiski atzina, ka šajās attiecībās izjūt tādu harmoniju, kādu agrāk ne ar vienu nav piedzīvojusi. Aktrise apsvēra domu par bērna adopciju, taču pēc mātes lomas filmā Things We Lost in the Fire (2007) viņa nolēma darīt visu iespējamo, lai pati varētu iznēsāt mazuli. Halei bija 41, kad 2008. gada martā pasaulē nāca meita Nāla Ariela. Aktrise atzīst, ka tik neizsakāmi gaidījusi šo bērniņu, ka grūtniecības laikā nekas nav šķitis par grūtu un neizturamu. Pat rīta nelabumu un vemšanu viņa uztvērusi ar gandarījumu, jo tas taču pieder pie lietas mazuļa gaidīšanas laikā. Par kāzām ar meitiņas tēvu Berija nedomā. Zīmogs pasē nav garantija, lai attiecības būtu izdevušās un ilgstošas, — ir pārliecināta aktrise.

Mātes loma nav radīta visām
Šarmantā meksikāņu aktrise Selma Haijeka (43) 2007. gada martā apstiprināja priecīgos jaunumus, ka gaida mazuli. Selma bija tikko kā nosvinējusi 41. jubileju, kad pasaulē nāca viņas un drauga franču uzņēmēja Fransuā Anrī Pino meitiņa Valentīna Paloma. Pēc nepilna gada pāris publiski paziņoja, ka saderināšanos atsauc. Taču, kā mēdz teikt, veca mīlestība nerūs. Viņi nolēma dot attiecībām otru iespēju. Aizvadītā gada Valentīna dienā abi Parīzē salaulājās. Otras kāzu svinības Haijeka un Pino sarīkoja aprīlī Venēcijā. „Aplami ir domāt, ka mātes loma ir radīta visām sievietēm bez izņēmuma,” intervijā sieviešu žurnālam Marie Claire norāda Selma. „Tā nav. Izjūtu šo lomu kā savējo, taču sievietēm nav jāsteidzas pēc iespējas ātrāk sagādāt sev bērnu!”

Ūdeņiem Austrālijā piemīt maģisks spēks
Austrāliešu aktrise Nikola Kidmena (42) pieder pie sievietēm, kas visu mūžu sapņojusi par mazuli. Laulības laikā ar Tomu Krūzu viņa divas reizes piedzīvoja smagu triecienu — spontāno abortu. 2006. gadā aktrise apprecēja austrāliešu kantri mūziķi Kītu Urbanu (42) un pēc diviem gadiem pasaulē sagaidīja meitiņu Sandeju Rouzu. Jaunajai māmiņai tobrīd bija 41 gads. Aktrise ir pārliecināta, ka šo sapni palīdzējuši piepildīt neskartie ūdeņi Rietumaustrālijā, kur viņa daudz peldējusies filmas Austrālija uzņemšanas laikā. Viņa tiem piedēvē maģisku spēku, jo vēl septiņas filmēšanas komandas sievietes šajā laikā atklājušas, ka ir māmiņas cerībās. Nikola ir mamma arī Izabellai (18) un Konoram (15) — bērniem, kurus viņa adoptēja laulības laikā ar Tomu Krūzu.

Par bērniem publiski nerunā
Filmas Klavieres (1993) zvaigzne Holija Hantere (52) ilgus gadus bija kopā ar aktieri Arlisu Hovardu, kam sekoja laulība (1995—2001) ar poļu kinematogrāfu Janušu Kaminski. Pēc kopīga darba pie teātra izrādes By the Bog of Cats (2001) Holija iemīlējās savā partnerī, aktierī Gordonā Makdonaldā. Pāris aizvien ir kopā un nu jau ģimenē audzina četrarpus gadus vecus dvīņu puikas. Hanterei bija 47 gadi, kad pasaulē nāca viņas bērni. Privāto dzīvi ar plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem aktrise apspriest nevēlas un arī par bērniem nestāsta.

Ārstu diagnoze — neauglība
Aktrisei Sūzenai Sarandonai (63) nebija kvēla sapņa kļūt par māti, tāpēc viņa īpaši nepārdzīvoja ārstu diagnozi, ka esot neauglīga. Aktrise apprecējās un izšķīrās no studiju biedra Krisa Sarandona, viņu kopdzīve ilga no 1967. līdz 1979. gadam. 80. gadu vidū viņa sāka satikties ar režisoru Franko Amuri. Kādu dienu, sev par lielu pārsteigumu, Sūzena atklāja, ka ir bērna gaidībās. Aktrisei bija 39 gadi, kad pasaulē nāca viņas meita Eva Amuri. Auklējot meitu, Sarandona atskārta, ka patiesībā viņai patīk mātes loma. Laulības laikā (1988—2009) ar aktieri Timu Robinsu pasaulē nāca vēl divi dēli. Džeks Henrijs mammai piedzima 43 gadu vecumā, bet Mailzs Gatrijs — kad viņai jau apritēja 45.

 

FOTOGALERIJU SKATI ŠEIT!
Autore: Gundega Oliņa, www.kasjauns.lv

Reklāma
Reklāma