Skolēnu brīvlaiks klauvē pie durvīm...Imantas pedofils joprojām kaut kur klejo

Vēl tikai viena pilna darba diena, un skolēni saņem liecības, lai varētu sākt baudīt 3 mēnešus garo vasaras brīvlaiku. Domāju, ka nevienam vien vecākam gaidāmais brīvlaiks sagādā arī gana daudz raižu, jo sevišķi mazāko klašu skolēnu. Kā pieskatīt, nodarbināt, izklaidēt savu bērnu, ja nav vecmāmiņu un pašiem jātsrādā? Turklāt bažas rada arī joprojām brīvībā esošais vīrietis, kurš nodēvēts par Imantas pedofilu. 

Policijas izveidotais Imantas pedofila fotorobots.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Policijas izveidotais Imantas pedofila fotorobots.

 

 

Nu jau pirms pāris mēnešiem policija skaļi paziņoja par meklējamu vīrieti, kurš Imantas mikrorajonā ar četrām mazgadīgām meitenītēm veicis netiklas darbības. Ažiotāža bija sacelta liela - meklēja policisti, iedzīvotāji, bet nekā... Viņš vairs neparādījās. Policija nopratināja, pārbaudīja vairāk nekā 100 noziedzniekam līdzīgu vīriešu, bet neviens nebija īstais. 

 

Pēc apjomīgajiem meklēšanas pasākumiem policijas vadība izteica pieļāvumu, ka vīrieti, iespējams, slēpj tuvinieki, iespējams, viņš vairs neatrodas Rīgā. Iespējams, iespējams...., bet, cik mierīgi var būt vecāki par saviem bērniem?

 

Es zinu un esmu pārliecināta par to, cik smagi strādāja un joprojām strādā policisti, cik ļoti pārdzīvo policijas vadība par sabiedrības nosodījumu un to, ka vienu kretīnu nav iespējams notvert simtiem līdzcilvēku un tikpat policistu. Tomēr es arī esmu mamma, meiteņu mamma, arī mazgadīgas meitenes mamma. Diemžēl, mammām iestājas imunitāte pret solījumiem un skaidrojumiem par ieguldīto darbu, kamēr nebūs saņemta priecīgā vēsts par šī neģēļa aizturēšanu.

 

Varu daļēji saprast, tomēr ne pa īstam - meklētā vīrieša tuviniekus/paziņas, kas palīdz viņam. Ja, protams, tādu ir, jo kaut kā neticās, ka cilvēks viens mēnešiem ilgi varētu uzturēties kādā miteklī. Vai tiešām šie cilvēki, kas viņam palīdz, nesaprot, ko nodara sabiedrībai? Cik upuriem vēl jābūt? Kāpēc viena slima cilvēka dēļ jāsabojā dzīve nevainīgiem bērniem un viņu vecākiem? 

 

Diemžēl, mammām iestājas imunitāte pret solījumiem un skaidrojumiem par ieguldīto darbu, kamēr nebūs saņemta priecīgā vēsts par šī neģēļa aizturēšanu.

Reklāma
Reklāma

 

Vēršos pie šiem cilvēkiem, kuri, iespējams, pazīst meklēto personu - atjēdzieties un ziņojiet policijai. Turklāt, ja "palīdzīgās rokas" nav tuvinieki, arī pašiem var nākties atbildēt likuma priekšā, jo Krimināllikuma 315.pants paredz kriminālatbildību un sodu līdz pat 2 gadiem cietumā par neziņošanu par noziegumu.

 

Tiesa, šis likuma pants neattiecas uz meklētā tuviem radiniekiem. Viņi neatbild par to, ka nav ziņojuši par notikušu nzoiegumu. Tomēr, kā skaidroja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis, radiniekiem par neziņošanu var iestāties kriminālatbildība gadījumā, ja viņi zina, ka tiek plānots noziegums un ļauts noziedzīgajām darbībām turpināties. Turpretim atbildības nav, ja radinieki par noziegumu uzzinājuši tikai pēc tā paveikšanas.

 

Brīdi pirms skolēnu brīvlaika sākšanās vērsos pie Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas šefa Andreja Sozinova ar lūgumu nodot vēstījumu vecākiem, kuri uztraucas par brīvībā klīstošo Imantas pedofilu. Viņš norādīja, ka darbs nav apstājies, joprojām Imantā patrulē policisti, kuri strādā nodaļā, kas tieši specializējusies šādās lietās.

 

Tāpat A.Sozinovs atkārtoti lūdz vecākus būt modriem par saviem bērniem un ziņot par jebko aizdomīgu, ko pamana savu māju pagalmos. 

 

Ļoti, ļoti cerēsim, ka arī Imantas pedofils drīz tiks notverts. Citādi sajūta, ka dzīvojam vidē, kur tik daudz šādu mēslu. Pēdējā laikā notverti jau vairāki, un paldies policijai par katru aizturēto pedofilu. Vienīgais, likumdevēji ātrāk varētu izdomāt, kā viņus padarīt nekaitīgus pēc tam, kad tie atbrīvojas no ieslodzījuma vietām.     

 

Autore: Aija Rutka, mammmamuntetiem.lv redaktore.