Nelaime Mežaparkā - kā uz peļņas rēķina izdziest viena maza dzīvībiņa

Saulainā dienā, kad putniņi čivina, daba mostas, viena sekundes simtdaļa visu procesu apstādina. Sirds sažņaudzas, atceroties to, ko es piedzīvoju pirms stundas, dodoties izbraukumā ar riteni pa savu rajonu Mežaparku.

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

Aplūkojot skaisto apkārtni, vēlējos noskaidrot, kā diena rit Mežaparkā, kur ģimenes dodas pastaigāties ar savām atvasēm, ar cerību, ka tai taču jābūt vietai, kur bērnam var ļaut izskrieties un nebaidīties no mašīnām, bet.........izrādās, ka nevar. Neskatoties uz to, ka braucošu mašīnu cauri Mežaparkam redzēju tikai vienu, traģēdija notika. Tā bija sekundes simtdaļa, kad atskanēja skaļš trieciens un sākās neiedomājama panika, tēvam iestājās šoks, redzot, ka viņa bērns nekustīgs guļ zem autobusa riteņiem, autobusā esošie vecāki kliedza uz bērniem, lai neskatās un skrien prom no notikuma vietas....

Tā bija sekundes simtdaļa, kad atskanēja skaļš trieciens un sākās neiedomājama panika, tēvam iestājās šoks, redzot, ka viņa bērns nekustīgs guļ zem autobusa riteņiem.

Tajā mirklī likās, ka putni beidza čivināt un daba atmosties, jo kādam atkal vajadzēja NOPELNĪT. Nepārtraukti partijas liela sevi, cik svarigi viņiem ir bērni,,jo bērni ir nākotne, bet, vai tiek skandināts, ka uz bērniem var labi arī nopelnīt. Bērnu laukums bez saldumu bodītēm un riteņu nomām un tūrisma autobusiem nav iedomājams, jo kaut kā jau tā nauda ir jāatpelna. Lūk, šoreiz Jūs, "mīļie" politiķi, vai kā Jūs tur dēvēt, esat nopelnījuši uz vienas mazas dzīvības rēķina.

Reklāma
Reklāma

Es Mežaparkā dzīvoju jau 20 gadus, šobrīd, kad man pašai ir divus gadus vecs bērniņs, atceroties šis dienas redzēto, saprotu, ka uz turieni vairs savu bērnu pastaigāties nevaru aizvest, jo šīs dienas notikums tagad man atgādinās visu mūžu. Braucot prom no notikuma vietas, redzēju,,kā vairākas mammas un grūtnieces raud. Domāju, ka arī viņām viedoklis par Mežaparku kā drošu vidi ģimenei ar bērniem, ir sabojāts un neatgriezenisks. 

Redakcijas piezīme: 2007.gadā dzimušo zēnu, kurš brauca ar velosipēdu, notrieca izklaides vilcieniņš, tā vēstī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests. Neraugoties uz nelielo neprecizitāti, portāls mammamuntetiem.lv saka paldies notikušā aculieciniecei, kura nepalika vienaldzīga un par notikušo bija gatava dalīties ar citiem.