Maksā vai mirsti! Rindas pie ārstiem

Diez vai būšu dikti oriģināla sūkstoties, ka rindas pie dakteriem ir baisas. Domāju, ka tikai retais nebūs pamanījis to esamību. Vienīgais veids, kā izvairīties no būšanas rindā – maksāt pilnu cenu par vizīti pie ārsta. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Jāteic, ka pēdējo gadu laikā tēma – doties pie ārsta  – manā ģimenē ir visai ikdienišķa, tāpēc mazāk steidzamos gadījumos gribas vizīti sagaidīt rindas kārtībā, izmantojot nosūtījumu no ģimenes ārsta. Tomēr mazāk steidzami gadījumi akurāt nenozīmē pēc pāris mēnešiem vai nekad.

 

Lūk, divi pēdējās nedēļas piemēri

Novembra vidū pierakstījos pie dermatologa poliklīnikā “Bruņinieku” (Rīgā). Tuvākais laiks bija tikai tagad – janvāra vidū. Nolēmu – nekas, pagaidīšu. Šoreiz mazākā bēda, ka bija jāgaida. Izrādās, lielākā problēma ir tā, ka ādas problēma nebija savā kritiskākajā stadijā, līdz ar to vienīgo ziedi (recepšu medikaments), kas parasti palīdz, tā arī nedabūju. Tomēr es zinu, ka saasinājums būs. Daktere vien pasmaidīja – tad arī nāciet. Un tas nekas, ka rinda atkal divu mēnešu garumā. 

 

Vīram nepieciešams veikt EEG. Nosūtījums kabatā bija jau pagājušā gada oktobra beigās. Apzvanot vietas, kur var šo procedūru veikt, izmantojot ģimenes ārsta nosūtījumu, atbilde viena – līdz jaunajam gadam var veikt tik par savu naudu, pierakstus ar ģimenes ārsta nosūtījumu veiksim pēc jaunā gada. Jaunais gads pienācis.

Vīrs zvana uz Veselības centra 4 Diagnostikas centru. Jā, lūdzu – pieraksts uz 28. maiju. 

Vīrs zvana uz Gaiļezera poliklīniku - zvaniet februāra vidū, šobrīd viss ir pilns. 

Vīrs zvana uz jau minēto poliklīniku “Bruņinieku. Zvaniet rīt. Varbūt martā būs kāda brīva vieta.

 

Ko darīt?

Reklāma
Reklāma

Vai nu iet uz pārbaudēm par pilno samaksu, vai gaidīt rindā. Vienīgi – cik ilgi. Mierinoši ir dermatoloģes vārdi – ir kaites, no kurām nemirst. 

 

 

Taisnības labad gan jāpiebilst, ka ir ārsti, pie kuriem tikt nav problēmu. Vīra ģimenes ārste dr. Doļģe ir sasniedzama, kad vien rodas nepieciešamība.

Arī pie bērnu ārstes dr. Kalniņas ir iespējams pierakstīties nedēļas ietvaros. 

 

Jā, ir arī otra problēma - cilvēki neiet pie ārsta, kad rinda beidzot pienākusi. Par to var lasīt ŠEIT.

 

Autore: Audra Šauere, mammamuntetiem.lv redaktore

Foto: Agnis Šmits