Teātru sezona ir sākusies! Liels prieks par jaunumiem

Teātru un koncertu mīļotāji nu sagaidījuši jauno sezonu un ar interesi pēta, ko jaunu tā piedāvās. Un jaunumi ir.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Jauno sezonu sākuši ne tikai Latvijas lielie teātri, bet arī dažādas mazās apvienības un teātri, piemēram, Ģertrūdes ielas teātris, Rīgas Improvizācijas teātris, teātris “Skatuve” un citi. 

 

Dailes teātris šo sezonu iesāk ar veselām 4 pirmizrādēm – “Slazdā”, “Biedre Zariņa”, “Šeipings”, “Kauli”. Arī Latvijas Nacionālais teātris ir parūpējies par vairākiem jaunumiem. Uz skatuves pirmo reizi būs redzamas izrādes “Titāniks”, “Satisfakcija”, “...Bagātā kundze...”. Savukārt Valmieras drāmas teātrī gaidāma pirmizrāde krievu rakstnieka Borisa Pasternaka romāna „Doktors Živago” skatuves versijai Indras Rogas režijā. Un šie nav vienīgie jaunumi. Atliek vien sekot informācijai afišās un kultūras iestāžu mājaslapās. 

 

Es tik vēl gribētu pievērst uzmanību vēl kādam šīs sezonas jaunumam – darbību uzsāk mākslas telpa “64 krēsli”, kur būs skatāmas ne tikai izrādes, bet arī baudāmi dažādi koncerti.

 

Kā stāsta projekta autori, mākslas telpa "64 krēsli" ir privātas iniciatīvas projekts, kas tiek realizēts kādreizējā komunālā dzīvokļa telpās, kas nu iegūst jaunu elpu - ir izveidota multifunkcionāla skatītāju zāle ar turpat 70 sēdvietām. Mākslas telpa “64 krēsli” atrodas Rīgā, Marijas ielā 20, 5. stāvā. 

 

Jau pavisam drīz, 4. oktobrī, mākslas telpā “64 krēsli” pirmizrādi piedzīvos Andra Buļa monoizrāde  "Face Book. Post scriptum". Par to skatītājiem ir milzīga interese un uz pirmajām izrādēm biļetes jau izpārdotas. 

Reklāma
Reklāma

 

Mākslas telpas “64 krēsli” pārstāvji sola, ka sezona būs interesanta. Te varēs noskatīties izrādi “Lidojums”, kas savulaik bija “Teātra Observatorijas” repertuārā. Būs arī dažādi akustiskie koncerti, uzstāsies Niks Matvejevs, brāļi Ziemeļi u.c. Būs arī dažādas viesizrādes. 

 

 

Izskatās, ka šī tiešām būs iespaidiem bagāta kultūras sezona!

 

Autore: Audra Šauere, mammamuntetiem.lv redaktore