Ko svešas autiņbiksītes dara manā mežmalā?

Nedēļas nogalē bijām aizbraukuši līdz vīram piederošajam nelielajam mežam, kur jau kādu laiku veicam sakopšanas darbus. Tur ieraudzīju ko tādu, kas liek uzdot jautājumus – ko svešas autiņbiksītes dara manā mežmalā un ko labu šādi vecāki var iemācīt saviem bērniem? 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Minēto meža malu, kas atrodas bijušo dārziņu kooperatīvu vasaras māju ielenkumā, cenšamies sakopt pēc iespējas ātrāk, jo pieredze rāda, ka tajā vietā sadzīves atkritumi un dārzkopšanas pārpalikumi (zari no dzīvžogiem, pērnās lapas, veci upeņu krūmi u.c.) aug fantastiskā ātrumā. Laikam darbojas princips - ja ziemā tīrīta elektrolīnija, un zari vēl nav nodedzināti, tad tā vieta automātiski kļūst par izgāztuvi. 

Jā, iespējams, autiņbikses ir nometusi kāda vecmāmiņa, kurai uzticēts rūpēties par kādu mazuli. Bet, visticamāk, tie ir jaunie vecāki, kuri nolēmuši nedaudz ietaupīt uz atkritumu izvešanas rēķina.

 

Šajā reizē izmestie sadzīves atkritumi bija, teiksim tā - personalizēti. Ja citās reizēs ir bezpersoniski maizes maisiņi, rīsu paciņas, ātri vārāmo zupu iepakojums, krāsu bundžas, vecas tējkannas (vienā reizē atradām glītā kaudzē veselas 10!!!. Un vienu gludekli.), stiklu, kas ļauj tikai iztēloties to patiesos īpašniekus, tad šajā reizē bija - milzu kaudze ar izlietotām bērnu autiņbiksēm.

 

Reklāma
Reklāma

Jā, iespējams, autiņbikses ir nometusi kāda vecmāmiņa, kurai uzticēts rūpēties par kādu mazuli. Bet, visticamāk, tie ir jaunie vecāki, kuri nolēmuši nedaudz ietaupīt uz atkritumu izvešanas rēķina. Ja vecākiem šādas lietas ir pašsaprotamas, nez kādi izaugs bērni?

 

 

Autore: Audra Šauere, mammamuntetiem.lv redaktore