Sniegavīrs šokā par sniegu! Laika prognoze Lieldienām

Ingas krustdēls Emīls Kļaviņš šodien uzbūvēja sniegavīru, kas šokā apr to, ka vēl ir sniegs. Patiesībā viņš nav vienīgais pārsteigtais. Es atceros gadu, kad sniegs uzkrita naktī uz Lieldienām, bet tādu gadu, kad sniegs vēl nebūtu nokusis, gan neatceros...

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 


 

Kāds laiks mūs sagaida tuvākajās dienās? Vai pavasaris beidzot būs? "Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra" informācija liecina, ka snigšana saglabāsies arī naktī uz pirmajām Lieldienām, bet pirmajās Lieldienās dienas laikā ievērojami nokrišņi nav gaidāmi. Gaisa temperatūra svētdien gaidāma -3...+3° robežās.

Otrajās Lieldienās, 1. aprīlī, debesis klās mākoņi un dienā atsāks snigt. Atsevišķās dienās sniegs un slapjš sniegs gaidāms  arī nākamajā darba nedēļā. Gaisa temperatūra otrajās Lieldienās dienā gaidāma 0...+4° robežās.

Anticiklona ietekmē aukstākas naktis būs nākamās darba nedēļas vidū, kad debesīm skaidrojoties, vietām gaiss atdzisīs līdz -10°, savukārt dienā, saulei spīdot, vidēji gaidāmi -1...+4°.
 

Reklāma
Reklāma

Pirms kādas nedēļas meteorologs Toms Bricis sacīja, ka, sagaidot silto laiku, cilvēki vienkārši sajuks prātā aiz laimes. Ko lai saka, es ļoti gribu sajukt prātā...

 

Autore: Audra Šauere, mammamuntetiem.lv redaktore