​Sindija Meluškāne: ​Svētdien Vērmanītī dziedošās ģimenes daudzinās audžuģimenes. Visi mīļi gaidīti!

Pa piena ceļu bērni nākpie savas māmiņas.Tu ieradies no zvaigznītesun biji ļoti mazs.Tu biji maza, tu biji mazs.Tu biji ļoti mazs.Bet pasaule, bet pasauleTev nebija par lielu. (Inese...

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pa piena ceļu bērni nāk

pie savas māmiņas.

Tu ieradies no zvaigznītes

un biji ļoti mazs.

Tu biji maza, tu biji mazs.

Tu biji ļoti mazs.

Bet pasaule, bet pasaule

Tev nebija par lielu. 

(Inese Zandere: “Brīnumbēbītis”)


Ar šo Ineses Zanderes un Renāra Kaupera dziesmu “Brīnumbēbītis” svētdien 3. jūnijā pulksten 14.00 Vērmanes dārzā sāksies koncerts “Maziņš notikums ar LIELU SIRDI: Palīdzi bērnam uzaugt ģimenē”. Dziesmu dziedās Agnese Kaupere un Sanita Sējāne ar bērniem.


Ar ticību, ka visi bērni piedzimst kā brīnumbēbīši un ikvienam brīnumbēbītim ir tiesības augt ģimenē, pasākumu rīko nodibinājums Sociālo pakalpjumu aģentūra un profesionālo audžuģimeņu apvienība “Terēze”, kas jau vairāku gadu garumā nodarbojas ar audžuģimeņu atbalstīšanu un popularizēšanu. 


No pulksten 12.00 Vērmanes dārzā dažādos stendos un radošajās darbnīcās ģimenes tiks iepazīstinātas ar ikviena bērna emocionālajām vajadzībām, audžuģimeņu, adoptētāju, aizbildņu un SOS bērnu ciematu kustību, Zvanenieku māju. 


Paralēli darbosies filca un papīra darbnīcas, sejiņu apgleznoša,T -kreklu pārtaisīšana jaunās rotās un galvassegās, portretu zīmēšana, masku darbnīca, akmeņu apgleznošana, konfekšu pušķi, latgaļu sēta. Piepūšamās atrakcijas, stafetes un rotaļas, lielie ziepju burbuļi, cukurvate un citi gardumi. 

Reklāma
Reklāma


Darbosies radošais laukums, kurā varēs aplūkot un izbaudīt dažādus eksotiskus deju, sporta, cīņas un mākslas veidus: zumbu, capoeiru,  BMX Flatland un velotriālu, basketbola frīstailu, Ušu (kung fu) paraugdemosntrējumus un breiku. 


Pulksten 14.00 Brīvdabas koncertā “Maziņš notikums ar lielu sirdi” uzstāsies dziedošās ģimenes: Vītoli, Beitiki, Eriņi, Riči, Puncuļi, Kaukuļi, Sējāni un Kauperi un audžuģimenes. Mākslinieku vidū būs arī dziesminieks Haralds Sīmanis, kurš jau desmit gadus pilda audžutēta pienākumus un audžumamma Arta Šomase ar bērniem. Būis vairāki pirmatskaņojumi, piemēram, Vītolu ģimene izpildīs instrumentālu odu, ko Jānis Ausmints Vītols sarakstījis savas māsas Rasas Vītolas kāzām.


Pasākuma noslēgumā pulksten 18.00 kinoteātrī “Splendid palace” būs skatāma izrāde “Minhauzena precības”, ko iestudējusi jauniešu radošā radošā apvienībā “Opā, opā”.  Plašāk par izrādi lasiet: http://www.minhauzenaprecibas.lv/


Svētdien pasākuma laikā Vērmanes dārzā no 12.00- 17.00 būs iespēja iegādāties īpašas nozīmītes un pūšamos burbuļus ar saukli: "Palīdzi bērnam uzaugt ģimenē" apmaiņā pret ziedojumiem. Saziedotā nauda tiks izmantota audžuģimeņu atbalsta programmu nodrošināšanai Latvijai reģionos.


Pēdējo sešu gadu laikā Latvijā aktīvāk attīstījusies audžuģimeņu un aizbildņu kustības, arī adoptētāju skaits ar katru gadu pieaug, tomēr bērnunamos vēl arvien mīt ap 2000 bērnu, 200 -300 no tiem ir mazuļi vecumā līdz 3 gadiem. 


Sociālo pakalpojumu aģentūra grib veicināt sabiedrības izpratni, ka bērniem, it īpaši līdz 3 gadu vecumam, nevajadzētu augt bērnunamā. Aģentūras lielais mērķis, sekmējot izmaiņas likumdošanā un audžuģimeņu formas uzlabošanā pamazām rosināt pāreju no bērnunamiem uz alternatīviem bērnu aprūpes veidiem audžuģimenēs, aizbildnībā un adopcijā.


Gaidīsim visus, kas tic, ka bērniem ir tiesības augt ģimenē!

Foto: Māra Ančupāne