Diānas Zandes lūgums topošajiem vecākiem

Psiholoģes Diānas Zandes vēstule visiem topošajiem vecākiem piedalīties pētījumā, lai noskaidrotu, kā ABI partneri jūtas, kļūstot par vecākiem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sveicināti, topošie vecāki!

Es esmu Diāna Zande, psiholoģe, topošo vecāku skolu lektore, piecu bērnu mamma. Šobrīd esmu Latvijas Universitātes psiholoģijas doktorante un strādāju pie sava doktora darba pētījuma. Ļoti lūdzu Jūsu atbalstu un palīdzību tā veikšanā, piedaloties aptaujā par vecāku izjūtām, gaidot mazuli un vēlāk – pēc viņa dzimšanas. Pētījuma mērķis ir noskaidrot, kā ABI partneri jūtas, kļūstot par vecākiem.
Grūtniecības periods un laiks pēc dzemdībām un tā norises galvenokārt, tiek attiecinātas uz sievieti. Bet Jūs jau droši vien esat ievērojuši, ka „stāvoklī esat Jūs abi” – kaut kādā veidā ir ietekmētas un mainās Jūsu abu dzīves, emocionālās un fiziskās izjūtas. Diemžēl tikai neliela daļa vīriešu uzskata, ka apkārtējie sievas grūtniecības laikā interesējas un IEDZIĻINĀS arī topošā tēva izjūtās. Ir būtiski veicināt speciālistu, vecāku un visas sabiedrības pievēršanos ne tikai topošajai māmiņai, bet visai ģimenei kopumā – laikā, kad topat par vecākiem. Lai to sasniegtu, šobrīd ļoti nepieciešams Jūsu – topošie vecāki, atbalsts un nesavtīga palīdzība.
Lai es varētu veikt savu darbu, nepieciešams ļoti liels skaits ģimeņu, kuras piedalās aptaujā. Jums var būt sajūta, ka „iztiks bez mūsu atbildēm, šobrīd nav laika, uz mani tas neattiecas, gan jau kāds cits atbildēs, utt.”, bet tā nav! KATRAS ģimenes atbildes ir ārkārtīgi būtiskas, tādēļ vēlreiz lūdzu Jūsu atsaucību!
Aptauja notiks internetā trijos etapos: pirmais – grūtniecības trešajā trimestrī, otrais – 3 mēnešus, bet trešais etaps – 6 mēnešus pēc dzemdībām. Aptaujas ir konfidenciālas, individuālie dati netiks izpausti, tie tiks analizēti tikai apkopotā veidā. Jūsu e-pasti netiks izmantoti nekādā citā veidā, kā tikai šī pētījuma anketu nosūtīšanai. Katra aptauja ietver vidēji 50 – 70 jautājumu, un atbildēt var 10 – 15 minūšu laikā (piedalīšanās visos trijos aptaujas etapos no katra dalībnieka prasa aptuveni 40 minūtes laika). Ja Jūsu ģimene (ABI partneri) piekrītat piedalīties pētījumā, un šobrīd rit grūtniecības 3. trimestris, lūdzu, rakstiet man dizande@inbox.lv, lai es Jums varētu nosūtīt 1. aptauju komplektu un pastāstīt par tālākajiem mūsu sadarbības soļiem, kā arī par atlīdzību, ko varu Jums piedāvāt.

Cerot uz veiksmīgu sadarbību,
Ar cieņu,
Diāna Zande

Reklāma
Reklāma