Nākamā glābējsilīte būs Liepājā

Septembra sākumā Liepājā  tiks atklāta otrā glābējsilīte. Tā atradīsies pie Liepājas reģionālās slimnīcas, kādā, pēc iespējas diskrētā, vietā. 

Foto no personīgā arhīva

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no personīgā arhīva

Šis Baby Box – vieta bērna dzīvībai tiks veidots par saziedotajiem līdzekļiem (milzīgs paldies visiem, kuri ir snieguši atbalstu), kā arī atkārtotu kompānijas Gedeon Richter līdzfinansējumu.  

Šajā otrdienā bijām ceļojumā uz Liepāju, lai tiktos ar Domes un Liepājas reģionālā slimnīcas cilvēkiem. Tā bija fantastiska sajūta!! Nevienam nevajadzēja pierādīt, ka glābējsilīte ir nepieciešama. Ikviens cilvēks, kuru satikām, ar mirdzošām acīm bija gatavs darīt visu, lai atbalstītu šo ideju.  

Vēl pirms gada viss bija savādāk. Bija daudz sarunu un pārliecināšanas. Bija skepse un nesapratne. Bija piesardzība un latviskā vēlme neizcelties.  

Ir pagājis tikai gads un cilvēki, kurus satiekam uzdod jautājumus: „Kā varam palīdzēt? Ko darīt?”.  

Vai sabiedrība ir pieradusi pie Baby Box domas? Vai tie nabaga mazulīši, kuri gāja bojā, atkausējuši mūsu sirdis? Tas pat nav svarīgi, jo mēs jūtam - tagad glābējsilīte ir viena maza ūdens lāse, kas pieņemta lielajā sabiedriskās kārtības jūrā.  

Liepājā viss top! Latviešu puiši tagad veido to dārgāko detaļu, jeb Baby Klappe, kuru iepriekš pasūtījām no Vācijas (milzīgs paldies Tomam Ērenpreisam!). Lauzīsim mūri, atjaunosim gultiņu, krāsosim sienas, vilksim signalizāciju un veiksim vēl citus tehniskus darbus līdz nonāksim līdz gatavai glābējsilītei Nr.2.

Autore: Edīte Kaņepāja Vanaga, viena no Baby Box – vieta bērna dzīvībai! projekta virzītājām Latvijā

Reklāma
Reklāma