8. martā nedāviniet tulpes! Dāviniet saulespuķes un dodamies pie Ukrainas vēstniecības paust atbalstu Ukrainas sievietēm

Šodien, 8. martā, plkst. 17.00 cilvēki aicināti ar saulespuķēm – kaut zīmētām – ierasties pie Ukrainas vēstniecības, lai paustu atbalstu Ukrainas sievietēm.
Šodien, 8. martā, plkst. 17.00 cilvēki aicināti ar saulespuķēm, kas ir Ukrainas nacionālais simbols spēkam un dzīvībai, ierasties pie Ukrainas vēstniecības paust atbalstu Ukrainas sievietēm.

FOTO: Shutterstock.com

Šodien, 8. martā, plkst. 17.00 cilvēki aicināti ar saulespuķēm, kas ir Ukrainas nacionālais simbols spēkam un dzīvībai, ierasties pie Ukrainas vēstniecības paust atbalstu Ukrainas sievietēm.

Lai arī leģendas vēsta, ka Sieviešu dienas svinēšana aizsākusies 19. gadsimtā Ņujorkā, cīņā par sieviešu tiesībām, mūsu atmiņās tā nostiprinājusies kā Padomju laiku svētki, kuros sievietes tradicionāli tika sveiktas ar sarkanām tulpēm.  

 

Šī nav diena, kad gribētos dāvanā saņemt sarkanu tulpi. Šī ir diena, kad jo īpaši gribas sūtīt labas domas Ukrainas sievietēm, jo īpaši mātēm. Jo karš tik ļoti ir par mammām. 

 

Par mammām, kuru dēli un vīri šobrīd cīnās par Ukrainas brīvību. Par mammām, kuras dienu un nakti sargā savus bērnus no Putina iniciētā kara uzbrukumiem. Par mammām, kuras nepagurušas mēģina aizvest savus bērnus zem drošām debesīm. Par mammām, kuras, iespējams, tieši šobrīd laiž pasaulē savus jaundzimušos, paslēpušās bunkuros. Arī par mammām un sievietēm, kuras aprūpē karā ievainotos vai palīdz citādi cietušajiem. 

 

Reklāma
Reklāma

Saulespuķe jau kopš senatnes esot Ukrainas nacionālais simbols spēkam un dzīvībai. Šobrīd tā kļuvusi arī par pretestības zīmi Putina iniciētajam karam Ukrainā. 

Tieši tāpēc Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Latvijas Jauniešu delegātu programma otrdien, 8. martā plkst. 17.00, aicina cilvēkus ierasties pie Ukrainas vēstniecības Rīgā, Kalpaka bulvārī 3, lai izrādītu solidaritāti Ukrainas sievietēm Starptautiskajā sieviešu dienā. Aicinājums ir daļa no vispasaules akcijas “March 8 – the International day of Solidarity with Ukrainian women!”, kur cilvēki visā pasaulē noliec galvas Ukrainas sieviešu un viņu nesalaužamā spēka priekšā.

 

Arī vecāku organizācija "Mammamuntetiem.lv" aicina pievienoties atbalsta pasākumam un lūdz ziņojumu nodot citiem interesentiem. Publicējot ierakstus par solidarizēšanos ar Ukrainas sievietēm sociālajos tīklos, pasākuma organizatori aicina izmantot tēmturus #WithUkranianWomen, #StandWithUkraine.

Saistītie raksti