Kopā ar bērnu gatavojam kartona mantu kastes – pēc Montessori principiem

Esam tikuši pie īpašām mantu kastēm – kas pašiem jāuzmeistaro. Kādu vakaru ar meitu Lību ķērāmies pie darba. Rezultāts – meita lepna, ka esam to paveikušas pašrocīgi, un tagad kastes izrāda katram mūsu ciemiņam.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Šīs mantu kastes, ko darina Latvijas uzņēmums “LaLina”, tiek saņemtas nesaliktā veidā un pēc instrukcijām jāsaliek kā konstruktori. Jāatzīst, ka, uzmetot aci pamācībai, kā palīgu meitai gribēju pierunāt vīru, tomēr nekā. Darījām abas kopā un tagad milzīgs prieks arī man! Kastes salikšana bērnam ir vērtīga ar to, lai izprastu, kā veidotas kastes, kas ikdienā ir mums apkārt.

Kartona mantu kaste

Komplektā ir trīs kastes, kas kopā veido māju. Tās sasienamas kopā ar striķiem un aplīmējamas ar krāsojamajiem zīmējumiem. Patiesi radošs darbs! Turklāt ražotāji uzsver, ka kastes veidotas pēc Montessori principiem. Proti, Montessori uzstādījums – katrai lietai ir sava vieta. Ja vecāki saka, lai bērns sakārto mantas, viņam ir svarīgi zināt, kur katrai jāstāv. Tāpēc lieliski, ja izrunājat, kurā mantu kastes nodalījumā kura mantu grupa atradīsies, piemēram, vienā manas meitas kastē nu vienkopus stāv mazās lellītes. 

Kartona mantu kastes

 

Mantu kastes ir aizsietas ar striķīšiem, tādejādi bērni var apgūt jaunas iemaņas – atsiešanu un aizsiešanu, kā arī, darbojoties pirkstiem, attīstīt sīko pirkstu motoriku, kas saistīta ar galvas smadzeņu centriem, kas atbild par valodu un domāšanu.

Reklāma
Reklāma

 

Mazāki bērni, meistarojot savas mantu kastes, var apgūt arī figūras - katrai mantu kastei ir piešķirta sava forma, proti, aplis, kvadrāts un trīsstūris. 

 

Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, mammamuntetiem.lv vadītāja

Kartona mantu kastes bērniem