Valsts apmaksātas aukles pakalpojumi – kur tādus atrast?

Šovasar tika ieviesta iespēja saņemt valsts apmaksātas aukles pakalpojumus tiem bērniem, kuri netiek valsts apmaksātā bērnudārzā. Uz papīra tā ir rakstīts, bet vai un kā darbojas realitātē?

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Nesen kāda vecmāmiņa man kā mammamuntetiem.lv dalījās savā bēdā, vaicājot pēc padoma. Pusotru gadu vecais mazbērns,uzsākot bērnudārza gaitas, tā sācis slimot, ka ģimenes ārsts novērtējis – šo bērnu dārziņā var sākt laist tikai no trīs gadu vecuma. Bet ko gan iesākt? Pati vecmāmiņa ir strādājošs cilvēks, un nupat viss atvaļinājums jau iztērēts bērna auklēšanai. Kundze ieminējās par auklīšu pakalpojumiem, ko apmaksā valsts, lūdzot palīdzību noskaidrot, kur šādas sertificētas aukles ir atrodamas.

 

Palauzīju galvu un secināju, ka man par to nav informācijas nedz kā vecākam, nedz kā portāla mammamuntetiem.lv vadītājam. Ievadot Google.lv meklētājā “valsts apmaksātas aukles pakalpojumi” vai citus līdzīgus atslēgas vārdus, reģistrs ar sertificētajām auklēm nerādās. Kā gan mammai  un tētim tikt pie šī pakalpojuma?! Skaļi izsludinām, ka vecākiem turpmāk būs šāds lielisks atbalsts un noslēpjam to? 

 

Padomu vaicājām Labklājības ministrijai, un saņēmām instrukciju aukles atrašanai. Pareizā vietne, kur atrodas sertificētu auklīšu saraksts, ir ar tādu nosaukumu, kas prātā nemaz tik ātri nepaliek – www.ikvd.gov.lv. Tas ir Izglītības kvalitātes dienests.

 

Tālākā rīcība ir sekojoša:

1) atverot www.ikvd.gov.lv,  jāmeklē Bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzēju reģistrs (skat. pie Reģistrācija)

2) sertificēto auklīšu saraksts slēpjas zem vārda “Reģistrs” (jālejupjālādē ekseļa tabula)

Reklāma
Reklāma

 

Nekad es neiedomātos, ka aukle bērnam man jāmeklē pēc un zem šādiem atslēgas vārdiem! Vai tiešām ir grūti iet līdzi laikam un informāciju pakalpojuma saņēmējiem nodot cilvēkiem saprotamā valodā un vienkārši atrodamā veidā? 

 

VĒL PAR AUKLĒM: Kā kļūt par auklīti? 

 

 

Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, mammamuntetiem.lv vadītāja

Foto: Mārcis Baltskars, speciāli mammamuntetiem.lv