Kā ieinteresēt bērnus mācībām?

Nupat portālā esam izvietojuši aptauju, kurā tiek jautāts – vai atbalstāt, ka jaunākās tehnoloģijas tiek izmantotas ne tikai informātikas stundās, bet arī mācībās? Es saku – jā! Piemēram, apgūstot dabas zinības, svešvalodas, literatūru un citas. Jo, manuprāt, tas veicina bērnu zinātkāri mācīties. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

/Tiešais links uz aptauju ŠEIT./

 

Reiz kādai mammai pieminēju izglītojošas spēles, ko var spēlēt telefonā. Viņas pirmā reakcija bija strikti noraidoša. Bet. 

Laiks iet un mums tam ir jāmainās līdzi. Es esmu par to, ka savu reizi bērni skolā no plastilīna būvē planētu vai upes gultni. Bet savu reizi atkal – spēlē izglītojošas video spēles vai skatās video. 

(Cits temats, protams, ir, vai klases ir aprīkotas ar interaktīvajām tāfelēm, kas maksā žūksni naudas un bieži vien šim nolūkam vecākus aicina ziedot naudu. Bet šoreiz stāsts ne par to.)

 

Liels bija mans prieks no dēla uzzinot, ka viņi dabas zinību stundā skatījušies video padomu par sēnēm. Jāatzīst, ka daļu prieka raisīja tas, ka šo video esam veidojuši mēs, mammamuntetiem.lv, un sižetā ir gan mans dēls, gan meita:). 

 

Citu reizi kāda mamma pastāstīja, ka bērnudārzā mazie skatījušies mūsu radītu video padomu par mežam kaitīgākajiem atkritumiem. 

Reklāma
Reklāma

 

Savukārt šobrīd aktuāla ir gājputnu aizlidošana – parādi to savam bērnam vai noskaties pats, lai pasmeltos jaunas zināšanas par šo tematu!

 

Protams, ir šobrīd ir daudz jo daudz jauku un vērtīgu video, kurus ir vērts noskatīties kopā ar bērnu. Piemēram, šajā dzejniece Inese Zandere lasa Lupatiņu dzejoļus. 

 

 

Pastāsti mums, mammamuntetiem.lv, kādus vēl video vai video spēles ieteiktu rādīt vai skatīties kopā ar bērnu!

 

Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, mammamuntetiem.lv vadītāja