Mammīt, bērnudārzs augustā ir slēgts!

Beidzoties mācību gadam lūkojām sakārtot savu ikdienu tā, lai vasaras brīvlaiks trīs mēnešu garumā būtu ne vien mūsu ģimenes skolniekam, bet arī bērnudārzniecei. Taču nupat situācija ar mūsu iespējām bērnus paturēt mājās mainījās, turklāt dēlam sākās nometne futbola skolā, tāpēc sazinājos ar bērnudārzu, lai pieteiktu meitas atgriešanos dārziņā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

“Mammīt, bērnudārzs augustā ir slēgts! Darbu atsākam 2.septembrī,” - saņēmu šādu atbildi. Ko pēc šādas atbildes saņemšanas iesākt? Līdz 2.septembrim vēl divas nedēļas, mani un vīra vecāki ir strādājoši cilvēki, darba augustā ir trīsreiz vairāk nekā jūlijā... 

 

To, ka mūsu bērnudārzs vienu vasaras mēnesi ir pilnībā slēgts, nebiju nedz piedzīvojusi, nedz zinājusi, ka tā būs šogad. Šādas sūdzības biju dzirdējusi no citiem vecākiem par citiem bērnudārziem – citur dārziņi vasarā tiekot slēgti pat uz diviem mēnešiem! Biju izteikusi vecākiem līdzjūtību un slavējusi mūsu pirmsskolas izglītības iestādi. Te nu bi'. 

To, ka mūsu bērnudārzs vienu vasaras mēnesi ir pilnībā slēgts, nebiju nedz piedzīvojusi, nedz zinājusi, ka tā būs šogad.

 

Kamēr partijas lielīgi izrunājas ar paveikto bērnu pieskatīšanas jomā, tikām es redzu – ir lietas, kas nemainās. Vismaz Rīgā. Iespējams, pašiem lielajiem lēmējiem bērnu vai nu nav vai nu tie ir izauguši lieli, tāpēc šādi “sīkumi” ir tikai sīkumi. 

Tikām man un daudzām citām ģimenēm bezspēkā nolaižas rokas. Raudāt? Kliegt, ka mēs taču maksājam nodokļus? Bezjēdzīgi, bezcerīgi. 

Reklāma
Reklāma

 

 

 

Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, mammamuntetiem.lv vadītāja

Foto: Aigars Jansons, speciāli mammamuntetiem.lv