Ar ko labāk iepērt bērnu?

“Esmu meitai savu reizi pa dupsi uzšāvusi, bet ne jau tāpēc mans bērns jūtas nemīlēts vai arī ienīst mani,” portālā mammamuntetiem.lv kāda raksta komentāros savu viedokli par bērnu pēršanu pauž mamma Ilze. Vai arī tu per savu bērnu?

FOTO: Shutterstock.com

 

Cita mamma vārdā Elma paudusi viedokli: “Esmu izaudzinājusi 2 dēlus. Audzināju stingrībā, jā, arī rīksti savu reizi pielietoju, bet tas nenozīmē, ka es viņus nemīlēju.”

 

Ģimenes portāls mammamuntetiem.lv ir PRET pēršanu – vienalga, vai saucat to par uzšaušanu pa dupsi, vai par dakteri bērziņu. Tāpēc mēs regulāri rakstām, kā pēršana ietekmē bērna attīstību un jūsu attiecības. Un regulāri saņemam lamas par to – pārsteidzoši daudz vecāku visā Latvijā sit savus bērnus un uzskata, ka tā ir pareizākā audzināšanas metode, lai “bērns izaugtu par labu cilvēku”. Mēs, mammamuntetiem.lv redakcija, reiz ironizējām, ka šo vecāku vidū vajadzētu veikt aptauju, ar ko labāk un kādā veidā iepērt bērnus, lai izaugtu par vislabākajiem cilvēkiem...

Vecāku vidū vajadzētu veikt aptauju, ar ko labāk un kādā veidā iepērt bērnus, lai izaugtu par vislabākajiem cilvēkiem...

Nesen šo tematu pārspriedu ar aptuveni 30 gadus vecu respektablu, augstu amatu ieņemošu sievieti. Viņa teica: “Vecāki mani nepēra bieži, tikai šad un tad ar roku uzsita pa dibenu, bet to, kā jutos... Es spēju dzīvi jo dzīvi atcerēties, sajust arī šodien.” Sieviete, daloties emocijās, klāstīja, ka viņas vecāki ir jauki cilvēki, tomēr pēršana ir viņu attiecību milzīgā plaisa. Jā, gandrīz visi šīs paaudzes cilvēki bērnībā ir pērti, bet vai tiešām tas ir tas, ko vēlies nodot saviem bērniem?

 

Reklāma
Reklāma

Kā jūties tu, kad vecāki tevi sita? Vai tajā brīdī domāji, ka viņi rīkojas pareizi un sitienus tu esi pelnījis..?

Ir vērts izlasīt rakstu Kā jūtas tavs bērns pēc pēriena. Ja kādreiz esi sitis savu bērnu, taču nožēlo to, izlasi rakstu Kā atvainoties bērnam pēc pēriena.

 

 

Lai jums skaists un mīlestības pilns laiks!

Inga Akmentiņa-Smildziņa, mammamuntetiem.lv vadītāja