Atpakaļ uz skolu: 10 nepieciešamākās ierīces un lietas, kas atvieglos skolēnu un studentu dzīvi

Tā kā mūsdienu pasaule ir tik digitalizēta, arī skolas piederumu grozs izskatās pavisam citādi, nekā pirms diviem gadu desmitiem. Mūsdienās vairs nepietiek “apbruņoties” tikai ar burtnīcām, zīmuļiem un akvareļkrāsām: mācībām būs nepieciešams gan dators, gan printeris, gan arī citas lietas un ierīces.
Ierīces, kas palīdzēs mācīties ar prieku!

FOTO: Publicitātes foto

Ierīces, kas palīdzēs mācīties ar prieku!

Augusts ir piemērotākais laiks, lai apsvērtu, kas jūsu bērniem (bet varbūt arī jums pašiem, ja sāksiet vai turpināsiet jau iesāktās mācības) būs nepieciešams nākamajam mācību gadam, un mestos meklējumos. Tāpēc iepazīstinām ar TOP 10 iecienītākajām viedajām (un ne tikai) ierīcēm, kas atvieglos skolēnu un studentu dzīvi.

 

1.Planšetdators

Vecāki bieži vien lauza galvu par to, ko labāk iegādāties bērnam, – ierasto pārnēsājamo vai planšetdatoru. Taču tradicionālos pārnēsājamos datorus aizvien biežāk izkonkurē planšetdatori. Viens no tādiem – “Lenovo Tab K10”. Planšetdatora 10,3 collu izmēra FHD skārienekrāns nodrošina ne tikai augstu attēla izšķirtspēju, bet arī vienkāršu lietošanu. Īpaši ērti izmantojams, jo ierīces baterija darbojas līdz 22 stundām, tajā ir integrēta 5 MP priekšējā un 8 MP aizmugurējā kamera, mikrofons, stereo skaļruņi, 8 kodolu procesors. Savukārt lielā atmiņas ietilpība nodrošinās, ka programmatūra un iecienītās lietotnes vienmēr būs pieejamas.

 

2. Datorpele 

Visticamāk, neviena cita ierīce neizkonkurēs veco labo datorpeli ar tās funkcionalitāti. Taču visvairāk lietotāju uzmanību piesaista inovatīvas datorpeles, kas ar savām īpašībām pārspēj citas. Piemēram, XIAOMI datorpeles darbojas teju nedzirdami, tāpēc, lietojot datoru, netiek traucēts apkārtējiem. 

 

3. Pārnēsājams lādētājs

Pārnēsājams lādētājs ļoti noder skolēnam vai studentam, kad tuvumā nav elektrības kontaktligzdas, bet telefona vai planšetdatora baterija tūlīt, tūlīt izlādēsies. Daudzus vecākus biedē šīs ierīces iegāde, jo viņi ir pārliecināti, ka tā saucamā power bank ir ļoti dārga. Taču tā nav taisnība, jo lieliskas kvalitātes XIAOMI lādētāju var iegādāties par ļoti saprātīgu cenu. Ierīce ir viegla, kompakta un ļoti nepieciešama ikdienā.

 

4. Grafiskais planšetdators

Šobrīd tirgu iekaro nedārgi un funkcionāli grafiskie planšetdatori “XIAOMI Mi LCD 13,5”. Integrētā poga aizsargās saturu no nejaušas izdzēšanas, bet speciālais rakstāmais palīdzēs novilkt dažāda biezuma līnijas. Izmantojot speciālas lietotnes, visus planšetdatora ekrānā attēlotos datus (attēli, grafiki, formulas u.c.) var pārcelt arī digitālā vidē, tāpēc tas ir lieliski piemērots skolotājiem, pasniedzējiem, īpaši tiem, kuri strādā attālināti. Grafiskais planšetdators neizstaro zilo gaismu, tāpēc nekaitē redzei. Un tāpēc nebūs jāierobežo laiks, kuru bērns pavada pie šīs ierīces. 

 

 

5. Kvalitatīvs rūteris

No visiem skolas piederumu grozā esošajiem pirkumiem galvenajam būtu jābūt rūterim, jo kā gan citādi pievienosieties tīmeklim? Ir ļoti svarīgi, lai ierīce nodrošinātu stabilu un spēcīgu “Wi-Fi” signālu, citādi nozīmīgas stundas, lekcijas vai pat eksāmena laikā savienojums var pazust vai tikt traucēts. Turklāt pietiek attālināties no rūtera tikai dažus metrus, kad jau jūtams, ka internets kļūst lēnāks. XIAOMI rūteri nodrošina ātru interneta darbību, bet signāls lieliski šķērso biezas sienas, sasniedz arī citus mājas stāvus. Ja jums ir vienkāršāks rūteris, taču internetu vēlaties izmantot arī ārpus mājas robežām (piemēram, uz terases vai dārzā), ieteicams iegādāties nedārgu, taču efektīvu signāla pastiprinātāju. 

Reklāma
Reklāma

 

 

6. Kvalitatīvas austiņas 

Neviens skolēns vai students nevar iztikt bez kvalitatīvām austiņām. Šādu izstrādājumu tirgū veiksmīgi ir prezentējis arī XIAOMI: “Mi True Wireless Earphones 2 Pro” bezvadu austiņas – aktīvi slāpē apkārtējo troksni līdz 35 dB. Tajās ir integrēti 3 mikrofoni, tiek uzturēts skaņas caurlaidības režīms. Uzlādētas austiņas darbosies līdz 30 stundām, bet akumulatora nepārtrauktais darbības laiks ir līdz 6 stundām. Vērts pieminēt, ka austiņas uztur “Qi” bezvadu uzlādes funkciju. Turklāt atcerieties, ka austiņas nav īstermiņa investīcija: noteikti meklējiet tādas, kas translē skaņu kvalitatīvi un kurām ir trokšņa slāpēšanas funkcija. To visu un vēl vairāk nodrošina XIAOMI.

 

7. Viedpulkstenis 

Viedpulksteņi pārspēj daudzu lietotāju gaidas: tie palīdz sekot līdzi fiziskajam stāvoklim (pulkstenī ir integrēts soļu skaitītājs, pulsometrs), miega kvalitātei (ierīce fiksē, cik daudz laika tās īpašnieks pavadīja miegā, nomodā, kāda tipa miegs dominēja u.tml.), uzturēt sakarus (pulkstenī var saņem īsziņas, var redzēt, kas zvana, vecāki var sekot līdzi, kur konkrētajā brīdī atrodas viņu bērns utt.) Turklāt daudzi viedpulksteņi ir noturīgi pret netīrumiem, ūdensizturīgi (bērns varēs peldēt baseinā, un pulkstenis nebūs jānoņem).

 

8. Daudzfunkcionāls printeris

Kaut arī lielāko daļu darbu skolēni un studenti sagatavo digitālā formātā, daudziem tomēr noderēs arī tradicionālais printeris. Piemēram, pirms studiju projekta nosūtīšanas būs noderīgi izlasīt dokumenta papīra versiju vai noskenēt materiālus stundai no aizlienētās grāmatas. Turklāt printeriem ir arī daudz citu funkciju: tie drukā, kopē, skenē, ar tiem var pat nosūtīt faksogrammas. 

 

9. Tīmekļa kamera

Tīmekļa kamera var būt noderīga daudzu iemeslu dēļ. Varbūt skolas vai universitātes projekta ietvaros attālināti būs jāsarīko nozīmīga intervija, bet varbūt vienkārši radīsies vēlme parunāties ar labu draugu “Skype”. Palīdziet bērnam justies pēc iespējas labāk, vienlaikus lieliski papildinot sava darba no mājām rutīnu (jo aizvien vairāk vecāku strādā attālināti).

 

10. Ergonomiska mugursoma 

Jaunā mācību gada sākumā ir vērts padomāt par izturīgu un ergonomisku mugursomu. XIAOMI izstrādā kompaktas, taču ļoti ietilpīgas mugursomas ar triecienizturīgu oderi. Priekšējās kabatās ir ērti ievietot atslēgas vai telefonu, bet sānu kabatās var ielikt ūdens pudeli. Visas mugursomas ir daudzfunkcionālas, vieglas un ērtas. Pārsteidz arī ikvienas somas rūpīgi apdomātais un pilnveidotais dizains.