Tētis izmēģina viedo kameru un secina – maza, bet jaudīga

Novērošanas kameras mūsdienās nav nepieejams produkts, ko izvieto tikai biznesmeņu namos. Tā var noderēt gan neliela mājokļa novērošanai nakts stundās vai saimnieku prombūtnē vai jaunie vecāki tās vat izmantot, lai rūpētos par savu bērnu drošību.
Xiaomi Mi Camera 2K kamera ne tikai pārsteigs jūs ar savām tehniskajām spējām, bet pat iederēsies jūsu mājokļa interjerā!

FOTO: Publicitātes foto

Xiaomi Mi Camera 2K kamera ne tikai pārsteigs jūs ar savām tehniskajām spējām, bet pat iederēsies jūsu mājokļa interjerā!

Tētis Linards izmēģināja Xiaomi Mi Camera 2K kameru un secina – viegli lietojama, mobila un kas ir pārsteidzoši – tā parādīs kvalitatīvu attēlu! Tā noderēs gan vasaras ceļojumos, kad jāuzmana gulošie bērni, gan papildu mājokļa drošībai. 

 

Ja meklējat savai mājsaimniecībai video kameru, iepazīstieties ar Lindarda atsauksmi – tā būs pietiekami tehniska, lai izskaidrotu kameras spējas, taču vienlaikus pietiekami sadzīviska, lai saprastu praktiskos ieguvumus no šīs kameras.

 

Stāsta Linards.

 

Ko saņemsiet komplektā

Iepakojums – vistas olas lieluma kamera, USB Type–- C vads lādēšanai, magnētiskais turētājs un instrukcija. Kā jau tas pēdējā laikā ierasts ar citām tehnoloģijām, iepakojumā nav ietverts strāvas adapteris. Kamera strādā no 5V 1A barošanas avota, tāpat kā 99% telefonu u.c. ierīces, kurām strāvas pārnese no adaptera notiek caur USB izeju. Instrukcija 149 lpp. 13 dažādās valodās. 

 

Seko līdzi norisēm mājoklī savā telefonā

Notiekošajam mājoklī un kameras pārraidīto var ērti pārraudzīt telefonā. Tā kā man jau telefonā bija instalēta Xiaomi Home aplikācija, kameras pievienošana nesagādā grūtības. Instrukcijā tam veltītas 2 lpp. Viss ir ļoti intuitīvi – kamerā ievietot Micro Sd karti, atiestatīt kameru, nospiežot Reset pogu, un savienot kameru ar Wi-fi tīklu, kurā tā strādās. Aplikācijā izvēlamies konkrēto kameru, atzīmējam dažas nebūtiskas lietas (var arī ignorēt), kā piemēram, kurā telpā kamera novietota. Tad veram vaļā kameru un tā jau rāda. 

 

Attēls, kas pārsteidz

2K jeb 2304 x 1296  izšķirtspēja pārsteidz. Iepriekš nebiju pieredzējis tik kvalitatīvu attēlu šāda izmēra kamerās. Kad sameklēju internetā, cik šāda kamera maksā, mans pārsteigums auga augumā. Pozitīvā nozīmē. 

 

Šādu attēlu redzēsiet no video novērošanas dienas laikā. Ideāli!

 

Lielākie ieguvumi

  • Ērta lietošanā – kameru spēs saslēgt cilvēks par bez īpašām tehniskajām zināšanām.
  • Bez vadiem – ņem un lieto! Pārnēsā, kurā telpā tā nepieciešama. Ņem līdzi ceļojumā.
  • Daudz viedo opciju, ko izmantot, piemēram, personu noteikšana, programmējama ieslēgšanās u.c.
  • Kvalitatīvs pārraidītais attēls
  • Izmanto izklaidei – timelapse funkcija ļauj nofilmēt, piemēram, kā uzplaukst zieds.
Reklāma
Reklāma

 

Ērti un gudri

Iestatījumi – patika, ka kameru var padarīt gan par ļoti "viedu" novērošanas kameru (ieslēdzot personu noteikšanu (lai neķer pa māju staigājošu kaķi), uzliekot laika zīmogu, atbalstot 2 virzienu audio, saprogrammēt on/off laiku u.c., gan arī vienkārši to visu atslēdzot un lietot kā vienkāršu "bērnu aukli". Personīgi man vēl ļoti patika "Timelapse" funkcija, kuru var izmantot, piemēram, lai nofilmētu pikniku dārzā, saspiestu 10 sek. garā video. Vai ierakstīt kā no rīta uzplaukst zieds, lai pēc tam to parādītu skolniekam.

 

Nakts redzamība

Nakts redzamība – kamerai, šķiet, ir ļoti lieliska gaismas uztvere. Istabā, kurā izslēgta gaisma, gaisma pieplūda no koridora caur pievērtu durvju spraugu, un ar to bija pietiekami, lai neieslēgtos nakts redzamība. 

Tikai, kad pilnībā pazuda gaisma telpā, ieslēdzās nakts redzamība. Nakts redzamība pietiekoša, visas kontūras un objektus saskatīt varēja ļoti labi. 

Patīkami pārsteidza video atskaņošana. 

Attēls no novērošanas diennakts tumšajā laikā.

 

Video sašķirošana

Testa periodā no 25.03. līdz 31.03. ieraksti satilpa 64 GB Micro SD kartē. Aplikācija rādīja, ka no 57.97 GB kas bija kartiņas apjoms to ievietojot kamerā, atlikuši ir 35,65 GB. Te gan jāsaka, ka dažas dienas kamera netika darbināta visas 24 h, bet spriežot pēc tendences domāju, ka 7 dienas ar 64 GB filmējot 24/7 pietiktu. 

Otra lieta atskaņošanā patika, ka saglabātais materiāls ir sašķirots pa datumiem, pēc tam konkrēts datums pa apaļām stundām, un katra stunda sašķirota vēl 60 minūti garos video.

 

Video attēls krēslā.
 

Ne tikai redzi, bet arī dzirdi

Vēl neesmu sastapies ar labu ierīci kurai būtu kvalitatīva 2 virzienu audio pārraide, ja skaļrunis un mikrofons ir novietoti blakus (kā visās kamerās). Vienvirziena audiopārraide arī nav tā labākā, bet audiogrāmatas caur šo kameru nav jālasa. Lai dzirdētu, kad istabā sāk raudāt mazulis, pilnīgi pietiek. Diez vai kāds mēģinās raudošu mazuli nomierināt caur kameras skaļruni! 

 

Piebildes?

  • P.S. izmēģināju šo kameru arī pie 8000 mAh lielas powerbankas. Nostrādāja 12 stundas.
  • Šo kameru ar powerbank un personal hotspot var droši ņemt līdz dodoties uz ezeru makšķerēt, un atstāt teltī pie bērna.