Putekļu sūcējs–robots un viedais televizors – 2022. gada iekārojamākās ierīces mājoklim: kam pievērst uzmanību, tās izvēloties?

Vairums pircēju, kuri vēlas iegādāties gan putekļu sūcēju–robotu, gan televizoru, sākot meklējumus, jūtas apjukuši, jo nezina, kam vispirms pievērst uzmanību, tos izvēloties. Taču, zinot tikai dažus būtiskus kritērijus un savas vajadzības, izvēlēties putekļu sūcēju–robotu un televizoru ir ievērojami vieglāk. Kādi tad ir galvenie izvēles kritēriji?
Kvalitatīvu tehnoloģiju lielākā priekšrocība – brīvs laiks atpūtai!

FOTO: Publicitātes foto

Kvalitatīvu tehnoloģiju lielākā priekšrocība – brīvs laiks atpūtai!

Putekļu sūcēji–roboti 

Putekļu sūcēji–roboti tiek pilnveidoti ik gadu: mūsdienās tirgū jau var atrast pašattīrošās ierīces, savukārt ierīces darbību var vērot ar viedierīces starpniecību.

Lai izvēlētos piemērotu putekļu sūcēju–robotu, ir ļoti svarīgi definēt savas vajadzības. 

 

Tikai sūkšanas vai sūkšanas un mazgāšanas funkcija 

Ja izvēlaties putekļu sūcēju–robotu cieta grīdas seguma tīrīšanai, ieteicams iegādāties tādu, kuram ir mazgāšanas funkcija. Putekļu sūcēji ar mazgāšanas funkciju ir universāli: ja nepieciešams, ūdens tvertni var izņemt, un ierīce sūks tikai putekļus un netīrumus, bet grīdas nemazgās. 

 

Baterijas darbības laiks 

Ir ļoti svarīgi painteresēties, cik lielu platību izsūks uzlādēta ierīce. Pirmie putekļu sūcēji, kas parādījās tirgū, varēja uzkopt nelielas, līdz dažiem desmitiem kvadrātmetru lielas telpas, tāpēc, piemēram, paveicot darbu līdz pusei, ierīcei bija jādodas uz uzlādes staciju, un tikai pēc tam tā varēja turpināt darbu. Salīdzinājumam, tirgus līderis “Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro” ātri un efektīvi ar vienu uzlādi izsūc 150 m2 lielu un lielāku platību. 

 

 

Grīdas segums un putekļu sūcēja–robota jauda

Novērtējiet sava mājokļa grīdas segumu: ja jums ir paklāji, cik tie ir biezi, cik gari ir sariņi? 

Padomājiet arī par mājdzīvniekiem: varbūt putekļu sūcējam–robotam būs jāsasūc suņa spalvas vai no kaķa tualetes izbirušās smiltis? 

Ikviens putekļu sūcējs–robots darbojas atšķirīgi: vieni labāk tīra cietu grīdas segumu, citi savukārt lieliski tiek galā ar paklājiem un dzīvnieku apmatojumu. 

Šādā gadījumā meklējiet jaudīgāku putekļu sūcēju, piemēram, “Xiaomi Mop 2 Pro” vai “Xiaomi Mop Ultra”. Ja mājoklī nav paklāju un jums nav mājdzīvnieku, putekļu sūcēja jauda ir mazāk svarīgs kritērijs, tāpēc varat izvēlieties “Xiaomi Mop 2” vai “Xiaomi Mop 2 Lite”. 

 

Lietotnes 

Ikvienu putekļu sūcēju var ieslēgt un izslēgt manuāli, nospiežot speciālas pogas. Taču daudz ērtāk ir viedtālrunī lejupielādēt lietotni, kas ļaus ērti pārvaldīt ierīci. Lietotnes ir noderīgas, lai uzraudzītu putekļu sūcēja darbu un plānotu telpu tīrīšanas laikus. Piemēram, ar “Mi Home” lietotnes starpniecību var ieslēgt putekļu sūcēju, iestatīt tā palaišanas laiku u.c. – ērti un vienkārši.

 

Karšu veidošana 

“Xiaomi” putekļu sūcējiem ir LDS navigācijas sistēma: ierīce nolasa un saglabā telpu kartes. Izmantojot lietotni, var atzīmēt vietas, kas nav jāsūc. Šāda funkcija ir iecienītajam “Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro”. Tas ir ļoti praktisks risinājums tiem, kuri dzīvo lielā mājā.

 

Reklāma
Reklāma

 

Papildu putekļu sūcēju–robotu funkcijas 

  • Grūti iztīrāmu traipu likvidēšana. “Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro” ir integrēta augstas frekvences vibrējoša birste ar lielāku tīrīšanas jaudu. Tā viegli likvidē grūti iztīrāmus traipus.
  • Efektīva stūru un grīdu spraugu tīrīšana. “Mi Robot Vacuum Mop 2” komplektācijā ir sešstūra sānu birstes, bet galvenās 0,1 mm birstes ir no īpaši blīvas šķiedras, tāpēc stūri tiek iztīrīti efektīvi un no grīdas spraugām tiek izsūkti putekļi.
  • Automātiskās attīrīšanās funkcija. Šī funkcija ir “Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra”. Putekļu sūcējs pēc telpu iztīrīšanas ne tikai dodas uzlādēties, bet arī atbrīvojas no netīrumiem konteinerā, kura tilpums ir 4 litri.
  • Sensori nodrošina, ka putekļu sūcējs nenokritīs no kāpnēm. Tas ir ļoti svarīgi tiem, kuri dzīvo mājoklī ar vairākiem stāviem.
  • Vienmērīgāka ūdens sadalīšana. Mikrošķiedras drāna sadala ūdeni vienmērīgāk, tāpēc pēc tīrīšanas nepaliek peļķes, grīdas ātrāk izžūst.

Īsāk sakot, putekļu sūcējs–robots kļūs par lielisku palīgu tikai tad, ja izvēlēsieties savam mājoklim atbilstošu modeli. 

 

 

Televizori: kam pievērst uzmanību izvēloties? 

Kvalitatīvs viedais televizors – galvenais saturīgas atpūtas atribūts mājoklī. Mūsdienu televizori nodrošina ievērojami lielākas iespējas: tos izmantojot, var spēlēt spēles, pārlūkot tīmekli, skatīties filmas, klausīties mūziku, skatīties interneta tiešraides utt. 

Viens no nozīmīgākajiem faktoriem – pareizs ekrāna izmērs. To aprēķināt ir ļoti vienkārši. Domājot par to, kāda izmēra televizoru iegādāties, vajadzētu izmērīt attālumu no tās vietas, kur tiks sēdēts, līdz plānotajai televizora novietošanas vietai. Un saskaņā ar šo attālumu izvēlēties televizora ekrāna izmēru – no 32 līdz 75 collām. 

 

Kāds ir minimālais un maksimālais attālums līdz televizoram?

 

Lai televizors ātri reaģētu uz lietotāja norādījumiem un komandām, ir svarīga pults tehnoloģija. TV pultīs pārsvarā ir infrasarkano staru raidītāji. Tas nozīmē, ka pults ir jāpavērš tieši pret televizoru, lai pārslēgtu kanālus. Īpaši inovatīvas ir pultis, kuras darbojas ar “Bluetooth” starpniecību. Tās nav jāpavērš pret ekrānu, turklāt televizoru ar “Bluetooth” pulti var pārvaldīt ievērojami ērtāk. 

 

 

Viens no subjektīvākajiem izvēles kritērijiem – bezrāmja korpuss. Bezrāmja dizains palīdz labāk koncentrēt uzmanību uz rādāmo attēlu, turklāt bezrāmja televizorus ir vieglāk integrēt interjerā.

 

Tagad nedaudz plašāk par modernajām, viedajos televizoros integrētajām tehnoloģijām: 

  • “Android TV” – televīzijas platforma, kuru atbalsta Android operētājsistēma. Izmantojot savu viedtālruni vai tālvadības pulti, iemīļotās programmas skatīties ir vēl vienkāršāk: iegādājoties televizoru ar “Android TV”. Android atvērtā sistēma sniedz teju neierobežotas iespējas instalēt vēlamās programmas.
  • 4K (Ultra HD) ekrāna izšķirtspēja nodrošina aizraujošu un patīkamu skatīšanās pieredzi, reālu attēlu ar vairāk detaļām un dziļuma izjūtu. Atšķirība ir īpaši labi jūtama, ja televizors ir liels.
  • Par vienu no modernākajām tiek uzskatīta QLED tehnoloģija. QLED ekrānā tiek izmantots Quantum Dot nanomateriāls, kas nodrošina ļoti plašu krāsu gammu, spilgtu, skaidru un vēl reālāku (salīdzinot ar standarta LED TV) attēlu. Šī tehnoloģija ir integrēta “Xiaomi” flagmaņos 55" Q1, kā arī QLED.
  • “Dolby Vision” tehnoloģija optimizē kadrus (gaišās un tumšās krāsas kļūst vēl izteiktākas), reāli attēlo kustības un palielina kontrastu.
  • DTS – jaunākais, vēl kvalitatīvākas telpiskas skaņas formāts.

 

Pēdējā laikā aizvien lielāku pircēju uzmanību gūst TV QLED un TVP1 sērijas “Xiaomi” televizori: teju visos šo sēriju televizoros ir integrētas iepriekš minētās tehnoloģijas un vēl vairāk. 

 

Tātad, kamēr putekļu sūcējs–robots tīra mājokli saskaņā ar jūsu vajadzībām un iestatījumiem, atpūtieties... Izbaudiet saturīgu un interesantu atpūtu, kā arī jaunās attēla iespējas, skatoties savu jauno viedo “Xiaomi” televizoru.