“Xiaomi” ekosistēma: kas tas ir, un kā viedierīču ražotājs iekaroja tirgu?

2010. gadā visa pasaule uzzināja par jaunu viedtālruņu ražotāju. Pašlaik ne vienā vien mājoklī sadzīvi atvieglo “Xiaomi” putekļu sūcēji–roboti, daudzi nēsā šā ražotāja viedpulksteņus un viedaproces, bet bērni un jaunieši sapņo par skrejriteņiem. Un tie ir tikai daži piemēri. “Xiaomi” katru gadu rada aizvien modernākas ierīces, paplašina to sortimentu, funkcionalitāti un ievieš inovācijas.
“Xiaomi” daudz investē tajā, lai patērētāju pieredze būtu pēc iespējas labāka, tas ir arī viens no uzņēmuma mērķiem.

FOTO: Publicitātes foto

“Xiaomi” daudz investē tajā, lai patērētāju pieredze būtu pēc iespējas labāka, tas ir arī viens no uzņēmuma mērķiem.

Kāpēc ir vērts iegādāties šā ražotāja produkciju, un kas būtu jāzina esošajiem un potenciālajiem pircējiem? 

“Xiaomi” ekosistēma: ko var piedāvāt viens no pasaulē pazīstamākajiem elektronikas ražotājiem? 


“Xiaomi” ekosistēma – ļoti plašs viedierīču tīkls, kas pastāvīgi tiek papildināts ar jaunām ierīcēm. Uzņēmums izmanto jaunākās ražošanas tehnoloģijas, sadarbojas ar slaveniem dizaineriem, tāpēc visas ierīces ne tikai ilgi kalpo, bet arī izskatās ļoti pievilcīgi, bet svarīgākais – atvieglo ikdienu un ļauj taupīt laiku. 
“Xiaomi” tiecas pilnveidot esošo un atbalstīt jaunu tehnoloģiju attīstību. 


Populārākas “Xiaomi” produktu kategorijas

  • Putekļu sūcēji–roboti. “Xiaomi” putekļu sūcēji–roboti lieliski iztīra ne tikai grīdas, bet arī paklājus. Jau par leģendāru kļuvušajam modelim Mop Pro ir mitrās uzkopšanas funkcija – robots vienlaikus grīdas gan izsūc, gan izmazgā. Mop 2 un Mop 2 Pro ir jaunākie modeļi, kuri saņem īpaši lielu pircēju uzmanību, savukārt Mop 2 Ultra papildus ir automātiskā putekļu tvertnes iztukšošanas funkcija. Jauno modeļu putekļu sūcējos–robotos ir integrēta lāzera navigācijas sistēma, kas nodrošina, ka ierīce telpā kustās precīzi, taupa laiku un izvairās no šķēršļiem. Lielā sūkšanas jauda un lielās ietilpības baterija ļauj robotam ātri un efektīvi izsūkt lielāku platību, līdz pat 150 m2.
  • Gaisa attīrītāji. Aizvien vairāk cilvēku savās mājās vēlas elpot tīru gaisu, tāpēc meklē optimālus risinājumus. Viens no tiem – “Xiaomi” gaisa attīrītāji. Tie ir kvalitatīvas konstrukcijas, darbojas ļoti efektīvi un klusi. Tos ir viegli vadīt, izmantojot “Mi Home” lietotni. Gaisa attīrītājos esošais ogles filtrs neitralizē nepatīkamas smakas, turklāt ierīces palīdz efektīvi cīnīties arī ar ziedputekšņiem un pavasara alerģiju: ar atsauksmēm dalās daudz apmierinātu lietotāju.  Gaisa attīrītāju filtri aiztur arī cilvēka veselībai kaitīgās sīkās cietās daļiņas. “Xiaomi” gaisa attīrītāji likvidē līdz 99,97 % mikrodaļiņu.
  • Televizori. “Xiaomi” bezrāmja dizaina televizori izskatās moderni un grezni. Flagmaņos Q1 75" ir integrēta QLED tehnoloģija, bet Android TV sniedz iespēju instalēt daudz programmu. Android TV ir integrēta arī lētākajos P1 modeļos. Atvērtā sistēma ļauj instalēt iecienītākās IPTV vai VOD (angļu val. Video On Demand) lietotnes. Ir vērts pieminēt arī “Bluetooth” tehnoloģijas pulti, kas nav jāpavērš tieši pret televizoru. “Xiaomi” ražo arī TV aksesuārus un citus piederumus.
  • Skrejriteņi. Zīmola “Mi” skrejriteņi – tirgus līderi, vērtējot no konstrukcijas, cenas un kvalitātes viedokļa. Ļoti daudz uzmanības tiek pievērsts drošībai: ir integrēti jauni, spilgtāki lukturi, kas atbilst ES prasībām, ir pastiprināts stūres salocīšanas mehānisms, palielināta jauda, lai vieglāk pieveiktu uzkalnus. Piepūšamie riteņi nodrošina komfortu un samazina slodzi uz ceļiem, – tas ir svarīgi tiem, kuri braukā daudz. “Mi” skrejritenis – ļoti universāls, visiem ģimenes locekļiem piemērots transportlīdzeklis.
  • Drošības sistēmas, ierīces “viedajai” mājai, kustību sensori u.c. “Xiaomi” ražo mājokļa novērošanas sistēmas (to pamatu veido drošības kameras), kas sniedz iespēju attālināti uzraudzīt, kas notiek mājās, pagalmā, kā arī nodrošināt ģimenes locekļu un mājdzīvnieku drošību/attālinātu uzraudzību. Visas ierīces ir savstarpēji saskaņojamas, lieliski darbojas, tāpēc viedo mājokli automatizēsiet pavisam vienkārši, arī bez speciālām zināšanām. Ir vērts pieminēt arī plašo viedā apgaismojuma produktu kategoriju.
  • Pārnēsājamie un planšetdatori. “Xiaomi” pēdējos gados ir pazīstams arī kā datoru ražotājs. Galvenais attīstības iemesls – pozitīva mārketinga stratēģija. “Xiaomi” datori – plāni, ekrāns teju bez rāmīša, lielāka izšķirtspēja, ilgāks akumulatora darbības laiks, ātrās uzlādes funkcija u.c. Šī datoru kategorija jau drīzumā tiks prezentēta arī Baltijas valstu tirgū.
  • Viedpulksteņi un viedaproces. Viens no tirgū populārākajiem “Xiaomi” produktiem – viedaproces un viedpulksteņi. “Mi Band” līnija piedāvā augstākās klases funkcijas par pievilcīgu cenu. Aprocēs un pulksteņos ir integrēts krāsains ekrāns, sirds ritma monitors, ierīces ir ūdens izturīgas, bet baterija darbojas 20 dienas un ilgāk. Atsevišķās “Xiaomi” ierīcēs ir instalēta NFC tehnoloģija, kas ļauj veikt mobilos norēķinus.
  • Skaistuma un ķermeņa kopšanas ierīces. “Xiaomi” ražo bārdas dzenamās mašīnas, matu griežamās mašīnas, matu fēnus, elektriskās zobu birstes u.c. Visas ierīces ir ļoti efektīvas, ērtas lietošanā, ar ergonomisku dizainu.
  • Vannas istabas un virtuves iekārtas, sīkā sadzīves tehnika. Starp “Xiaomi” produktiem ir atrodami arī svari, automātiskie ziepju dozatori, karstā gaisa katli, kas strauji gūst popularitāti, tējkannas.
  • Aksesuāri un piederumi. Daudzām “Xiaomi” ierīcēm un produktiem var iegādāties aksesuārus un to lietošanu atvieglojošus piederumus. 
    Kāpēc, iegādājoties “Xiaomi” produktu, varēsiet būt droši, kas tas darbosies bez aizķeršanās?


“Xiaomi” bieži tiek jaukts ar citiem Ķīnas zīmoliem. Taču ir svarīgi zināt, ka “Xiaomi” ir uzņēmums, kas izvirza ļoti augstus kvalitātes standartus. 

 

Saskaņā ar 2021. gada datiem koncernā strādā vairāk nekā 22 tūkst. augsti kvalificētu darbinieku, kuri ir gatavi apmierināt visizvēlīgāko patērētāju vajadzības.
“Xiaomi” daudz investē tajā, lai patērētāju pieredze būtu pēc iespējas labāka, tas ir arī viens no uzņēmuma mērķiem. Programmas, kas ļauj vadīt ierīces attālināti, tiek regulāri atjauninātas un pilnveidotas.


Spēcīga kopiena un drošības garantija

“Xiaomi” jau ir daudz cienītāju, kuri pulcējas forumos, sociālo tīklu grupās u.c. Tajās viedierīču lietotāji dalās pieredzē, sniedz padomus. Vairāk noderīgas informācijas meklējiet “Xiaomi Latvija” “Facebook” kontā: aicinām sekot lapai un kļūt par kopienas daļu.
“Xiaomi” visiem, kuri izmanto šā zīmola izstrādājumus, garantē arī datu konfidencialitāti: “Xiaomi” atbilst Vispārīgās datu aizsardzības regulas (VDAR) prasībām.