Anda Ķīvīte-Urtāne: "Nav pareizi par sievietes seksuālo apmierinātību runāt rotaļīgi; tas ir nopietns temats"

28:59

Mātes diena

"Sievietes seksuālā apmierinātība ir tā veselības joma, kurai, manuprāt, tiek veltīts pārāk maz uzmanības. Vai arī, ja tiek veltīta, tad mazliet ar draisku pieskaņu – līdzīgi, kā mēs izturamies pret izklaides pasākumiem savā dzīvē. Taču zinātniski ir pierādīts, ka šis ir viens no būtiskiem faktoriem, kas ietekmē cilvēka dzīves kvalitāti. Pat ļoti nopietni ietekmē! Līdz pat psihiskās veselības problēmām, pašnāvību mēģinājumiem u.c.", teic RSU asociētā profesore Anda Ķīvīte-Urtāne, sabiedrības veselības eksperte. Viņa norāda, ka pētījumos izrēķināts: aptuveni puse no laulības šķiršanas gadījumu arī ir saistīti ar savas seksuālās dzīves neapmierinātību.

Par sievietes, mammas seksuālo apmierinātību un to, kāpēc šis temats ir svarīgs, neatkarīgi no sievietes vecuma, "Mammamuntetiem.lv" vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa sarunājas ar RSU asociēto profesori Andu Ķīvīti-Urtāni.

Interviju sēriju, gaidot Mātes dienu, atbalsta komunikācijas tehnoloģiju uzņēmumu “Bite Latvija” un nekustamo īpašumu attīstītāju “YIT LATVIJA".