Speciāliste uzsver: "Mamma nedrīkst būt iesprostota mammas lomā!"

1:16

Mātes diena

"Ja mēs saliekam kopā šīs divas stihijas – mātišķība un sievišķība –, tad tas ir nepārvarams iekšējais spēks sievietē, ka viņa var kalnus gāzt. Viņa var iestāties par savām vajadzībām un prasīt, kādu viņai vajag palīdzību vai atbalstu no malas, jo viņa ciena sevi kā personu, kā personību. Ka viņa nav tikai konkrētajā lomā iesprostota," sarunā ar "Mammamuntetiem.lv" teic psihoterapijas speciāliste Aina Poiša.

"Tas ir tikai zīdaiņa vecums, kad mēs viennozīmīgi saprotam: tā ir mātišķība 24/7 un vēl vairāk, ja varētu pielikt vēl kādu stundu diennaktij. Bet kad bērni paaugas un mums viņi ir jālaiž dzīvē – galvā jau ļoti ātri viņus jāsāk laist dzīvē –, tad mums vajag iedibināt sev tradīciju kā sievietēm – aprūpēt sevi kā sievietes.

Liela mamma mēdz nomākt izaugsmes iespējas! Tātad es novēlu neaizmirst savu sievišķību, bet būt mātišķīgas, rūpīgas un maigas, nebaidoties, ka šīs abas lietas spēj draudzēties."

Pilnu sarunu ar psihoterapijas speciālisti Ainu Poišu par tematu "Kas mammās ir tik īpašs?" video formātā skaties "Mammamuntetiem.lv" sadaļā "Video". Ainas Poišas iedvesmas lekcija mammām gaidāma Mātes dienas festivālā sestdien, 13. maijā, Rīgā, Hanzas peronā. Vairāk uzzini www.mammamuntetiem.lv.