Sudraba rotaslietas: vai zini, kādas ir to priekšrocības?

Lūkojoties pēc jaunām rotaslietām, izvēles iespējas ir ļoti plašas – sākot ar elegantiem pērļu auskariem vai izsmalcinātu zelta ķēdīti un beidzot ar rotām, kuras papildina koši dārgakmeņi. Šoreiz pastāstīsim par kādu no juvelierizstrādājumu veidiem, kas savu aktualitāti saglabā vienmēr, un tās ir sudraba rotas!
Sudrabs bija labi zināms jau vairākus tūkstošus gadu pirms mūsu ēras.

FOTO: Publicitātes foto

Sudrabs bija labi zināms jau vairākus tūkstošus gadu pirms mūsu ēras.

Daži interesanti fakti par sudrabu

Ikviens no metāliem, kas tiek izmantots rotaslietu izgatavošanai, ir apvīts ar virkni aizraujošu faktu, un sudrabs nav izņēmums. Lūk, ar ko šis metāls izceļas:

  • Sudrabs ir metāls, kas vislabāk atstaro gaismu – pulēti sudraba juvelierizstrādājumi, trauki un citas no šī materiāla izgatavotās lietas atstaro 95% no redzamā gaisa spektra. Šī iemesla dēļ sudrabs bieži atrodams tādos izstrādājumos kā spoguļos, teleskopos, mikroskopos un saules paneļos;
  • Sudrabs bija labi zināms jau vairākus tūkstošus gadu pirms mūsu ēras – noteikt precīzu gadskaitli, protams, ir neiespējami, taču interesanti, ka tieši sudrabs ir pirmais metāls, kuru izmantoja kā valūtu;
  • Senajā Ēģiptē sudrabs bija vērtīgāks par zeltu;
  • Valsts, kurā iegūst visvairāk sudrabu, ir Meksika, tai seko Peru un Ķīna.

 

Mūsdienās daudzu sieviešu rotaslietu lādītes nav iedomājamas bez sudraba rotām, īpaši sudraba auskari, ķēdītes un gredzeni ir kļuvuši par klasiku. Turpinājumā uzzināsi par šī metāla priekšrocībām.

 

Foto: Unsplash.com / Gardie Design & Social Media Marketing

 

1. pluss: sudrabs ir antibakteriāls

Ne velti agrāk (un vietumis vēl tagad) sudraba karotītes vai monētas varēja redzēt, piemēram, ūdens spaiņos, vai arī ūdens tika turēts sudraba traukos. Šis metāls ir antibakteriāls un dezinficējošs, palīdzot iznīcināt vīrusus, dažādas baktērijas un sēnītes, kā arī apturēt mikroorganismu vairošanos. Tas var palīdzēt arī apdegumu un ievainojumu ātrākai sadziedēšanai.

 

2. pluss: sudraba rotaslietas iederas ikvienā situācijā

Sudraba ķēdīte, kulons, auskari vai jebkura cita rotaslieta izskatās eleganti, taču tajā pašā laikā arī neuzkrītoši. Šie aksesuāri piestāvēs gan pie košām drēbēm un meikapa, dodoties uz ballīti draugu lokā, gan pie formāla vai svinīga apģērba, apmeklējot teātri. Sudraba gredzeni ar akmeņiem kalpos kā akcents kā ikdienā, tā svētkos, padarot koptēlu elegantāku un sievišķīgāku.


 

3. pluss: sudraba juvelierizstrādājumi nemaksā dārgi

Jau minējām, ka Senajā Ēģiptē sudrabs bija vērtīgāks par zeltu. Laiki mainās, un, ja tev patīk sudraba rotaslietas, vari priecāties – šobrīd sudrabs ir vairākus desmitus reižu lētāks nekā zelts. Protams, sudraba juvelierizstrādājumu cena ir atkarīga no daudziem faktoriem (sudraba proves, rotaslietas svara, citu metālu un materiālu klātbūtnes, rotas dizaina), taču tas nemaina faktu, ka, piemēram, sudraba gredzens būs krietni lētāks nekā līdzīga dizaina zelta gredzens.

 

Foto: Freepik.com / freepic.diller

 

4. pluss: sudraba gredzeni, sudraba ķēdītes un auskari neiziet no modes

Daļa rotaslietu, it īpaši bižutērija, to īpašniekiem ātri var apnikt vai iziet no modes, nonākot kādas atvilktnes tālākajā stūrī. Izvēloties sudraba rotas, par šādu problēmu uztraukties nevajadzēs – tās ir bijušas iecienītas vienmēr, it īpaši, izvēloties klasisku rotu dizainu, piemēram, nagliņveida auskarus vai neuzkrītošu gredzenu. Arī sudraba ķēdītes būs aktuālas vienmēr. Ne velti sudraba kuloni un citas šī materiāla rotaslietas tik bieži tiek nodotas no paaudzes paaudzē!

 

5. pluss: sudraba karotītes, trauki un rotaslietas nezaudē savu vērtību

Protams, gadu gaitā arī sudraba cena ir piedzīvojusi dažādus kāpumus un kritumus, taču, kopumā vērtējot, tā vērtība ir ļoti stabila. Turklāt, ja sudraba karotes bērniem vai sen dāvanā saņemts kulons vairs nav aktuāls, šiem un citiem sudraba izstrādājumiem iespējams piešķirt otro dzīvi, tos izkausējot un radot jaunas rotas.


 

Foto: Freepik.com / pvproductions

 

Given – juvelierizstrādājumu veikals, kurā iegādāties kvalitatīvas rotas par draudzīgām cenām

Esi nolēmis, ka arī tavs rotu klāsts jāpapildina ar skaistām sudraba rotaslietām? Tādā gadījumā pareizā izvēle būs Given juvelierizstrādājumu veikals, kas dibināts Latvijā pirms nu jau vairāk nekā 20 gadiem. Given kāroto gan sev, gan perfektai dāvanai atradīs ikviens, jo plašajā klāstā atrodamas tādas sudraba rotas kā:

  • sudraba auskari;
  • sudraba gredzeni;
  • sudraba ķēdītes;
  • sudraba kuloni;
  • sudraba rokassprādzes;
  • sudraba karotes kristībām un citiem īpašiem notikumiem.

 

Protams, Given neaprobežojas tikai ar sudraba izstrādājumiem. 41 veikalos klātienē, kā arī internetveikalā pieejams plašs zelta un citu materiālu rotaslietu, kā arī pulksteņu un dažādu aksesuāru klāsts.

 

Neatkarīgi no tā, kādas rotaslietas Tu meklē, ienāc Given! Šeit Tevi sagaida ļoti plašs un daudzveidīgs juvelierizstrādājumu klāsts, pievilcīgas cenas un, ja nepieciešams, arī profesionālas konsultācijas no pieredzējušiem ekspertiem. 

 

Tam visam bonusā – bezprocentu nomaksa, juvelieru serviss, gravēšanas pakalpojumi, bezmaksas piegāde pirkumiem virs 30 eiro (visas preces tiek apdrošinātas) un, protams, iespēja iegādāties dažāda nomināla elektroniskas vai drukātas dāvanu kartes saviem tuvajiem un mīļajiem. Rotaslietu veikals Given gaida Tevi - iepērcies jau tūlīt!