Pieci ieteikumi, lai panāktu, ka bērns labprāt sadarbojas kameras priekšā

Pēdējo gadu laikā daudzi patiesi fantastiski bērnu aktieri un aktrises mūs ir apbūruši filmās, un varētu pat šķist, ka viņiem filmēšanās izdodas gluži dabiski. 

Bērni vislabāk reaģē uz pozitīvu enerģiju un kļūs daudz brīvāki tādā filmēšanas vidē, kas ir draudzīga un iejūtīga.

FOTO: Shutterstock.com

Bērni vislabāk reaģē uz pozitīvu enerģiju un kļūs daudz brīvāki tādā filmēšanas vidē, kas ir draudzīga un iejūtīga.

 

Patiesībā skatītāji redz daudzu mēnešu smaga darba rezultātu un daudzu stundu darbu filmēšanas laukumā. Strādāt ar bērniem kameras priekšā ir grūti gan filmēšanas grupai, gan fotogrāfiem, gan pašiem bērniem. Tu, iespējams, domās apsver, nez kā filmu režisoriem izdodas tik lieliski sadarboties ar jauniem bērniem, kuriem ļoti iespējams var būt lampu drudzis, panikas lēkmes vai nesadarbošanās potenciāls jebkurā brīdī.

Zemāk būs 5 ieteikumi, kas palīdzēs veicināt sadarbību ar jauniem aktieriem, tā, lai gala rezultātā ir vislabākais materiāls,  ar ko strādāt. Padomi var noderēt arī bērnu koncertu organizēšanas procesā. 


Izveido saikni ar bērnu!

Ir ļoti svarīgi izveidot pozitīvu saikni ar bērnu jau filmēšanas pirmsākumos, ideālā gadījumā pat pirms kameru ieslēgšanas. Bērna uzticības iegūšana ir visa pamatā. To dažkārt ir vieglāk izdarīt ārpus mēģinājuma laika, tādēļ pajautājiet bērna vecākiem, vai būtu iespējams ar bērnu aiziet izdzert kādu saldējuma kokteili. Šis būs liels solis pretim bērna uzticībai un attiecīgi viņš jutīsies daudz brīvāk tavā klātbūtnē, kas gala rezultātā būs ļoti noderīgi filmēšanas laukumā.


Radi pozitīvu vidi!

Bērni vislabāk reaģē uz pozitīvu enerģiju un kļūs daudz brīvāki tādā filmēšanas vidē, kas ir draudzīga un iejūtīga. Palīdzi bērniem tikt galā ar uztraukumu, iepazīstinot viņus ar pārējiem aktieriem un filmēšanas grupu. Tu pat varētu viņu izvadāt pa filmēšanas laukumu un parādīt interesantu filmēšanas aprīkojumu.

 


LASI ARĪ: Kāpēc nesanāk smukas bildes? Komentē profesionāls fotogrāfs

Kā uzņemt perfektu selfiju?

Reklāma
Reklāma

Desmit grima padomi izcilam selfijam



Uzaicini bērnu izklaidētāju un pieskatītāju!

Filmēšanas procesā laikam ir liela nozīme, tādēļ ļoti efektīvs veids, kā nodrošināt labu sadarbību no mazo aktieru puses, ir uzaicināt bērnu izklaidētāju un pieskatītāju. Viņu loma ir palīdzēt bērniem justies pēc iespējas brīvāk un priecigāk filmēšanas laukumā - tādā veidā režisoram būtu vieglāk strādāt un lielāka iespējamība ātrāk iegūt vajadzīgos kadrus.

 


Zini, kad pārtraukt darbu!

Nav pārsteigums, ka ilgas dienas filmēšanas laukumā nogurdinās, garlaikos un padarīs neproduktīvus mazos aktierus. Lai nodrošinātu augsto produktivitātes līmeni un to, ka bērns pilnībā nododas darbam, mēģiniet iegūt vajadzīgo materiālu pēc iespējas ātrāk. Taču, ja lietas nenotiek, kā tu vēlies, tad labāk būtu beigt darba dienu. Tu noteikti negribi likt bērnam justies nervozam vai mazināt viņa pašpārliecību, tādēļ jūti, kad būtu nepieciešams pārtraukt darba dienu vai vismaz paņemt pauzi.

 

Vienmēr pasakiet paldies!

Ir būtiski vienmēr atcerēties pateikties bērnam par viņu smago darbu un sadarbību, kā arī pateikt to, ka viņi bijuši lieliski. Tas noteikti nodrošinās pozitīvu pēcgaršu un liks bērnam apzināties, ka novērtējat viņu darbu. Pateicības apbalvojumi arī ir lielisks veids, kā pateikties un uzturēt labas attiecības ar bērnu. Beigu beigās, pārliecinieties, ka bērns aiziet no filmēšanas laukuma ar smaidu uz lūpām.