Pēc dzemdībām pārāk apaļš vēderiņš. Padomi slaiduma atgūšanai

 Pēc mazuļa piedzimšanas ne katrai no mums īsā laikā izdodas atkal iespraukties iemīļotajos "pirmsbērnu" laika šortiņos. Uzzini, kas jādara, lai pavisam drīz, veroties spogulī, tu atkal sev patiktu!

Cilājot kājas augšup un lejup, uz tām vari uzlikt savu mazulīti - slodzes palielināšanai.

FOTO: Shutterstock.com

Cilājot kājas augšup un lejup, uz tām vari uzlikt savu mazulīti - slodzes palielināšanai.

 

Vispirms noskaidro aprunājies ar savu aprūpes sniedzēju, lai noskaidrotu, kad pēc dzemdībām tu drīksti atsākt sportiskās aktivitātes. 

Jātonizē muskuļi 

Atceries – vispirms jātonizē muskuļi. To var darīt aktīvi kādā fitnesa klubā vai arī pasīvā veidā skaistuma salonos ar procedūrām, kuru nosaukums – miostimulācija. To laikā muskuļi tiek trenēti ar elektriskās strāvas un elektrodu palīdzību. Kad muskuļi nostiprināti, vari izvēlēties kādu no lipolītiskajām procedūrām, kas veicina tauku šūnu samazināšanu, un tikai pēc tam – procedūras, kuras paredzētas ādas tonusam un elastības uzlabošanai. Agrāk šīs procedūras veica secīgi citu pēc citas, nomainot procedūru grupu tad, kad redzami pirmie vajadzīgie rezultāti, taču mūsdienu kosmetoloģija ar visām šīm problēmām spēj cīnīties vienlaikus. Tās ir dažādas aparātu tehnoloģijas, kurām ir pa spēkam tikt galā ar tik nīstajiem apaļumiem ap vidukli krietni ātrāk. Piemēram, muskuli iespējams tonizēt ar elektriskās strāvas palīdzību, ar vakuummasāžu veicināt tauku šūnu samazināšanu, bet ar krioterapiju – uzlabot ādas elastību. Protams, jārēķinās, ka šāda kompleksa procedūra, iespējams, ilgs vairāk par stundu, toties pietiks ar mazāku un retāku procedūru skaitu. Lai arī sākotnēji šķitīs, ka par vienu procedūru izdod lielāku naudas summu, pēc terapijas ievērosi redzamu laiku un naudas ekonomiju. 

Reklāma
Reklāma


Iesildīšanās 
Ja tavs mazulis ir vēl pavisam mazs un tu nevari atvēlēt laiku procedūrām, daudz darīt vari arī mājas apstākļos. Pirms ķeries pie vingrojumiem, kas veicina tauku šūnu samazināšanos, vismaz 15 līdz 20 minūtes (ja vari vairāk – lieliski!) organismam nodrošini aerobo slodzi. Ja organisms pie slodzes nav radis, dodies garās pastaigās. Ja ar fitnesa nodarbībām esi nodarbojusies jau iepriekš, pastaigas vietā vari skriet pa tuvējo parku vai augšā lejā pa kāpnēm. Kad ķermenis jau nedaudz iesvīdis, īstais brīdis ķerties klāt vingrojumiem. Vienu gan atceries – labāku rezultātu iegūsi, ja ar tauku riepiņām cīnīsies kopā ar savu fitnesa treneri. Bet profilaksei ikdienā daudz staigā un lifta vietā izvēlies kāpnes. 

Stingrai vēderpresei 
Apgulies uz muguras un veic klasisko vēdera presi. Lai stiprinātu sānu muskuļus, virzi ķermeņa augšdaļu pa diagonāli pret pretējo celi. To pašu atkārto arī uz otru pusi. Tā kā visproblemātiskākā ir vēdera lejasdaļas muskulatūra (kas, starp citu, arī ir vainojama pie tauku riepiņas veidošanās), tad katru vakaru atkārto šādu vingrojumu: turi rokas gar sāniem, pati guli uz muguras un cilā kājas augšup un tad lejup. Tā, lai kājas nepieskartos zemei. Atkārto tik reizes, cik vien vari!

 Avots: www.kasjauns.lv