14 noderīgi knifi, kā izskatīties garākai

Dzīvē ir dažas lietas, ko nu nekādi nav iespējams mainīt. Garums ir viena no tām. Par laimi, stilistu arsenālā ir daudzi vienkārši knifiņi, ar kuru palīdzību likt augumam izskatīties krietni garākam - arī bez reibinoši augstu papēžu valkāšanas.

Attiecībā uz kleitām un svārkiem īsām sievietēm jāņem vērā zelta likums: velc vai nu īsu mini, vai nu svārkus garumā līdz zemei.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Attiecībā uz kleitām un svārkiem īsām sievietēm jāņem vērā zelta likums: velc vai nu īsu mini, vai nu svārkus garumā līdz zemei.

Informācija no portāla www.kasjauns.lv.

 

1. Nenoraksti garos svārkus. Modes folklora vēsta, ka īsas sievietes vienkārši nedrīkst valkāt maksi svārkus, taču tā nav taisnība. Galvenais – tiem jābūt vienkrāsainiem un taisna piegriezuma, kā arī jākombinē ar apspīlētu augšdaļu. Zem svārkiem pavelc augstpapēžu kurpes vai apavus ar pilno papēdi. 

 

2. Parādi pēc iespējas vairāk no pēdas. Veikalā piemēri kurpes, kuru purngals beidzas uzreiz pēc kāju pirkstiem. Tu pamanīsi, ka tās acumirklī pagarina (un slaidina!) kājas, kad valkā svārkus, šortus un kleitas. Tas izpaudīsies vēl spilgtāk, ja apavi ir tuvi tavai ādas krāsai – bēši vai maigi rozā. 

 

3. Izvēlies vai nu mini, vai nu maksi. Attiecībā uz kleitām un svārkiem īsām sievietēm jāņem vērā zelta likums: velc vai nu īsu mini, vai nu svārkus garumā līdz zemei. Taču izvairies no garuma līdz celim vai puslielam! Minisvārki paver skatienam lielāko daļu no tavām kājām, kas savukārt tās padara vizuāli garākas. 

 

4. Saņem copi uz galvas. Pārsteidzoši vienkāršs triks – matu sacelšana uz augšu liks tev izskatīties garākai. Tādu pašu efektu sniegs kupli mati, tāpēc neliela auguma sievietēm vajadzētu izvairīties no matu taisnošanas. 

 

5. Augstā jostasvieta ir tavs labākais sabiedrotais. Augstā jostasvieta iemantojusi sliktu slavu, jo ar to dažreiz gadās nošaut greizi. Taču, ja pareizi kombinēsi svārkus, šortus vai bikses ar augsto jostasvietu, tā vizuāli pagarināsi ķermeņa apakšdaļu. 

 

6. Izvelc no skapja aizmugures bikses ar platiem galiem. Tagad modē ir šauras bikses, kas neglaimo ne īsa auguma, ne arī pilnīgu aprišu īpašniecēm. Taču garāku un slaidāku siluetu izveidos augšdaļā pieguļošas, bet galos paplatinātas bikses, it īpaši, ja to gali pieskarsies apavu augšpusei. Bikšu jostasvietai jāatrodas uz tavas vidukļa līnijas, ne zemāk. Lai kājas izskatītos vēl garākas, klāt velc īsu topu vai arī biksēs sabāztu blūzi. 

 

7. Nesmādē bezpapēžu kurpes ar spiciem purngaliem. Neviens negaida, ka katru dienu valkāsi augstpapēžu kurpes, tāpēc īsa auguma īpašniecēm ieteicams iegādāties bezpapēžu kurpes ar spiciem purngaliem, jo tie pagarinās kāju līniju. 

 

8. Nebaidies no vertikālām svītrām. Tas ir labi zināms stilistu triks – vertikāls raksts izveido garas līnijas un vizuāli „pastiepj” augumu. Turklāt strīpas ir viena no šīs vasaras aktuālākajām modes tendencēm! 

Reklāma
Reklāma

 

9. Uzvelc vienkrāsainu tērpu. Tērpšanās vienā krāsā no galvas līdz kājām šķietami padarīs tevi garāku, jo izveidos vertikālu līniju. Interesantāk izskatīsies spilgtas, piesātinātas krāsas, kas patlaban ir modē. Visvienkāršākā un elegantā izvēle – melns vai balts apģērbs.

 

10. Izmet savu milzīgo somu. Īsām sievietēm labāk izvēlēties tādas somiņas, kas ir proporcionālas viņu garumam. Tās vietā iegādājies somu, kuras lence stiepjas pāri krūtīm, vai arī rokās nēsājamu somiņu. 

 

11. Nogriez matus. Gari mati neliela auguma sievietēm liek izskatīties vēl miniatūrākām, bet īsi griezumi dod pretēju efektu. Stilisti iesaka izmēģināt viļņainu bobu – tas parādīs tavus plecus un kakla līniju, kas vizuāli pagarina. Lieliski izskatīsies arī bobs garumā līdz zodam vai arī zēngalviņa. 

 

12. Izvēlies šauras jostas. Īsām sievietēm vienmēr vajadzētu pieturēties pie šaurām jostām, jo tās vislabāk izcels vidukli, vizuāli nesadalot ķermeni divās atsevišķās daļās, kas savukārt liks izskatīties īsākai. 

 

13. Pievērs uzmanību proporcijām. Maza auguma sievietēm jāpatur prātā, ka visām drēbēm jābūt atbilstoša izmēra. Ja valkā pieguļošus, galos saīsinātus džinsus, tie nedrīkst būt pārlieku apspīlēti, kā arī biksēm jābeidzas pie potītēm. Noteikti izvairies no kapri biksēm, jo īsu sieviešu augumiem tās neglaimo. 

 

14. Valkā V veida izgriezumus. Topi ar dziļu V veida izgriezumu rada ilūziju par garāku ķermeņa augšdaļu. 

 

Foto: Mārtiņš Garais un Laura Bārdiņa, speciāli Gudro Sievu skolai

 

Avots: www.kasjauns.lv