Kā sagatavot bērnu pirmajam friziera apmeklējumam

Kad pienācis laiks mazajam cilvēkam pirmo reizi doties pie friziera, svarīgi, lai šis notikums izvēršas priekpilnā un skaistā piedzīvojumā. Ko ņemt vērā vecākiem vēl pirms friziera apmeklējuma un ar ko rēķināties, jau esot frizētavā, padomos dalās zīmola "Brigita" vadītāja Kristīne Lankovska jeb vienkārši "Pinku Nama" mazo apmeklētāju iemīļotā sagaidītāja.
Pinku Nama meistars Oskars Baško ir daudzu bērnu iemīļots frizieris.

FOTO: Publicitātes foto

"Pinku Nama" meistars Oskars Baško ir daudzu bērnu iemīļots frizieris.

Dzirdēti gana daudzi stāsti par to, ka vēl mājās un pat pa ceļam uz frizētavu bērns ir apņēmības pilns sēsties meistara krēslā un ļauties skaistuma procedūrai, taču, tiklīdz tas patiešām ir jādara, viņa noskaņojums krasi mainās un bērns nav piedabūjams apsēsties pat ne ar solījumiem nopirkt viņa sen kāroto rotaļlietu, ja viņš ļaus nogrietz sev matus. 

 

Kristīnes Lankovskas 16 gadu ilgā pieredze darbā ar mazajiem klientiem apliecina – patiesi, vecākiem jābūt gataviem arī uz neparedzētu iznākumu, jo “Pinku Nama” galvenais nosacījums ir, ka te nekas netiek darīts ar varu! Pat tad ne, ja ļoti, ļoti vajag, jo paredzēts, piemēram, doties uz kādām greznākām viesībām un pie uzvalka puišiem vai balles kleitas meitenēm vajadzētu arī atbilstošu frizūru. 

 

 

“Pinku Namā” gan reti gadās, ka bērns kategoriski atsakās sēsties friziera krēslā un ļauties skaistuma procedūrai. Tā kā zīmols “Brigita” jau 30 gadus ģimeniskās vērtības izvirzījis prioritāšu augšgalā, te sava telpa atvēlēta gan dāmām, gan kungiem, gan arī pašiem mazākajiem pucēties gribētājiem, un katra no tām arī atbilstīgi iekārtota, padomājot par vissīkākajām niansēm. Fantastiski interjera dizaineres Zanes Skalbergas un mākslinieces Ilzes Krastiņas radīti sienas gleznojumi, kakao ar mazajiem zefīriņiem, ekoloģiskas rotaļlietas dažādām gaumēm, protams, arī iespēja skatīties multfilmu, sēžot friziera krēslā, nemaz nerunājot par meistariem, kurus bērni iemīļo jau no pirmās iepazīšanās reizes – tik viegla gaisotne ir “Pinku Namā”, kur katra bērna atšķirīgās vajadzības tiek pamanītas un respektētas. Tieši tāpēc vien ar pavisam retiem izņēmumiem mazie apmeklētāji mājās dodas smuki safrizēti. 

 

 

Tomēr pirms friziera apmeklējuma, un īpaši, ja tā bērnam ir pirmā tāda vizīte skaistumsalonā, vecākiem ir jāpaveic mājasdarbs. 

Reklāma
Reklāma

 

  • Visbiežākais iemesls, kura dēļ gājiens uz frizētavu beidzas bez cerētā rezultāta, ir ūdens! Jā, daudziem bērniem tiešām nepatīk pat matu samitrināšana ar pulverizatoru, un kur nu vēl, ja mati ir jāmazgā. Arī turēt uz aizmuguri atliektu galvu bērniem nepatīk, tāpēc pirmais ieteikums ir izmazgāt matus bērnam pirms pirmās nākšanas uz frizētavu. Taču drosmīgākajiem, protams, matiņi tiek mazgāti arī uz vietas. 
  • Tā kā bērns pasauli izzina caur rotaļām, lielisks veids, kā viņam pastāstīt par gaidāmo notikumu un tādā veidā radīt drošības sajūtu, ir pirms pirmā friziera apmeklējuma paspēlēt “frizierus”. Un, ja vien bērns ļaujas, rotaļas laikā izmantojiet arī ūdeni matu mitrināšanai. 
  • Daļai bērnu ir iebildumi tieši pret matu ķemmēšanu. Īpaši, ja tie mēdz savelties, pinkoties. Lai friziera apmeklējums bērnam neradītu asociācijas ar sava veida mokām matu ķemmēšanas laikā, ieteicams arī mājās lietot speciālu izsmidzināmu līdzekli, kas ļaus matus izķemmēt daudz vieglāk. 

 

Atceries!

Matus sāc ķemmēt no galiem virzienā uz augšu, nevis otrādi.

 

 

Par citiem padomiem un jaunumiem uzzini:

Facebook

Instagram

Saistītie raksti